VOLENDAM – Vrone is nog altijd in de race om de titel. De Pancrassers hebben het niet in eigen hand, maar de kans op het kampioenschap is na de zege bij Volendam nog altijd aanwezig, 21-30.

Voor Vrone is de wedstrijd tegen het vierde team van Volendam traditioneel lastig. ‘Het is een ploeg waarvan je van tevoren niet weet wat voor ploeg er zal staan en wat voor wedstrijd er te verwachten is’, aldus Jos Ruiter. Na een rommelige eerste tien minuten waarin een aantal opgelegde kansen werden gemist, herpakte Vrone zich bij een stand van 4-4. Door een verdedigend zeer sterke fase liep het vervolgens uit naar een voorsprong van zes doelpunten, om uiteindelijk te gaan rusten met een 11-15 voorsprong.

Waar beide ploegen de eerste minuten van de tweede helft het doel moeilijk konden vinden en als dit al lukte de keepers aan beide kanten hun werk goed deden, pakte Vrone het daarna gestaag op en liep het uit naar een gat van maximaal elf punten. In de laatste fase van de wedstrijd was er duidelijk en dip te zien in de concentratie en werd er te makkelijk omgegaan met de kansen waardoor Volendam het gat nog iets kon verkleinen tot een eindstand van 21-30.

Volgende week zondag staat de cruciale en tevens laatste thuiswedstrijd tegen koploper Hercules 3 op het programma. Vrone heeft het niet meer zelf in de hand, maar blijft tot de laatste wedstrijd strijden om het kampioenschap.