SINT PANCRAS – In eigen huis verloor Vrone dure punten in de degradatiestrijd. Tegen Egmondia leek de ploeg in extremis een punt te pakken. In de slotminuut moesten de ‘Pancrassers’ toch een nederlaag slikken, 3-4.

Voor beide ploegen stond er nogal wat op het spel. In de degradatiestrijd konden Vrone en Egmondia de punten goed gebruiken. Dat het een degradatiekraker was lieten de teams zien. Zonder bijzonder goed voetbal maar met veel strijd en de nodige werklust werd het een aantrekkelijk duel. Met name de slotfase was voor de neutrale toeschouwers erg enerverend. ,,Er was spektakel genoeg. Helaas niet in ons voordeel” zei een zichtbaar teleurgestelde Wouter Blokdijk. ,,We hebben het nog steeds in eigen hand maar we hadden vandaag goede zaken kunnen doen”.

Enerverend
Vanaf het begin tot het einde konden de toeschouwers hun hart ophalen. Het niveau was niet altijd even hoogstaand, maar de beleving die de ploegen toonden maakte een hoop goed. In het duel zorgde zowel Vrone als Egmondia er voor dat er telkens wel wat gebeurde. Zo scoorde Kevin Oudejans na zeven minuten de 1-0, al had er niemand raar opgekeken als scheidsrechter Stroobach had gefloten een overtreding. Nadat Lex de Jong en Dennis Konijn mogelijkheden creëerden op het Egmondse doel leken de bezoekers op gelijke hoogte te komen via een scrimmage. Waar de bal tot drie keer toe van de lijn werd gehaald zagen de bezoekers de vierde poging op de paal belanden. Via een harde uithaal van Tico Tervoort werd de stand toch gelijk getrokken.

De gelijke stand kon echter niet tot aan de rust worden vastgehouden. Vanaf zo’n twintig meter nam Lex de Jong de bal in een keer op de pantoffel en zag zijn schot over Egmondia doelman Broertjes heen in het doel zeilen.

Waar het spelbeeld voor rust gelijkwaardig was kende Vrone in het tweede bedrijf een sterke periode. Daarin werden via Lex de Jong en Daniël Leijen kansen gecreëerd. De 3-1 bleef echter uit waardoor de Egmonders in de wedstrijd bleven. Na een mooie actie bracht Recourt de spanning met de 2-2 helemaal terug.

Zenuwslopend
Na 88 minuten wipte Rick Blok de bal over de uitgekomen Luc van der Laan heen en zag zijn inzet binnenvliegen. Het bleek het begin van een zenuwslopende slotfase. In de tweede minuut van de blessuretijd mocht Daniël Leijen vanaf elf meter aanleggen om een punt te redden voor zijn ploeg. De vreugde was dan ook groot nadat hij de penalty verzilverde. Die blijdschap was van zeer korte duur aangezien de leidsman nog geen minuut later opnieuw naar de stip wees. Ditmaal mocht aanvoerder Carlo Smit aanleggen. In de derde minuut van de blessuretijd bleef hij ijzig kalm. Dat gold niet voor hoe hij na de gemaakte 3-4 reageerde. Toen was het logischerwijs reden om de voorsprong uitgebreid te vieren met zijn teamgenoten.

,,Als je na de 2-3 nog de gelijkmaker weet te maken dan moet je de zegeningen tellen. Daarna geeft de scheidsrechter die penalty aan hun wel heel gemakkelijk” baalde Wouter Blokdijk na afloop. ,,Schijnbaar wekken we toch het beeld van een strafschop. Dat moeten we niet willen. De situatie ontstond door een overtreding die ook al niet gemaakt had hoeven worden. Dat hebben wij niet slim gedaan” vervolgde de coach.

De gunstige uitslagen op de andere velden zorgde voor extra teleurstelling. ,,Ondanks dat we het nog steeds in eigen hand hebben hadden we vandaag goede zaken kunnen doen. Zeker ook omdat we daar recht op hadden. Dat het dan niet lukt is bijzonder betreurenswaardig” aldus Blokdijk. De coach kon zijn teleurstelling niet onderdrukken. ,,Dit heeft wel even tijd nodig. Het is een klap waar we niet veel tijd voor hebben”. Komende donderdag reist de ploeg af naar Akersloot waar het aantreed tegen Meervogels’31.

Vrone – Egmondia 3-4 (2-1)
8. 1-0 Kevin Oudejans
36. 1-1 Tico Tervoort
42. 2-1 Lex de Jong
67. 2-2 Justin Recourt
89. 2-3 Rick Blok
92. 3-3 Daniël Leijen
93. 3-4 Carlo Smit

Bijz: 90. Rode kaart Edwin Loos (Vrone/2x geel)

Vrone: Van der Laan. Meeuwisse, Loos, Hand, De Jong. Adams (Wijnstekers/90), De Jong, Oudejans. Heiblom (Verkuil/60), Leijen, Konijn.

Egmondia: Broertjes. Jaspers, Smit, Buis, Van Amstel. Min, Blaauboer, Tervoort. Lek (Zwanenburg/73), Recourt, Blok.