PURMEREND – De handbalheren van Vrone hebben gister geen punten kunnen behalen op bezoek bij koploper VIDO. Bij de rust keek de ploeg van Roland Verduin al tegen een grote achterstand aan. Na rust werd de achterstand verkleint, al leverde dat geen punten op, 31-22.

Op trainingen was samenwerken het thema en werd er goed getraind, dat geeft de spelers en trainer/coach Roland Verduin zelfvertrouwen. “VIDO is een ploeg met een eenvoudig spel maar de ervaren oud eredivisie keeper en spelers maken VIDO een zeer effectieve ploeg en dus koploper van de Hoofdklasse” vertelt Verduin.

“We begonnen geconcentreerd, en onze verdediging werd flink getest op afstandsschoten. Vooral het middenblok van Vrone lag flink onder vuur door slimme schutters bij hen. Zelf kwamen wij moeilijk tot scoren. Na vijf minuten keek Vrone tegen een 4-2 achterstand aan, en kon het nog alle kanten op. VIDO bleef elke aanval scoren terwijl Vrone vastliep ,of door onhandigheid balverlies leed. “Hierdoor liepen zij in tien minuten probleemloos uit naar een 7-2 voorsprong. De eerste helft waren wij niet in staat om ons te herpakken, 19-7” aldus de coach.

In de kleedkamer heerste er bij Vrone het besef dat het een vrij onmogelijke opgave was om de grote achterstand nog om te buigen. Verduin: “Kwaad worden in de rust heeft weinig nut, de mannen hebben stuk voor stuk hard gewerkt . De achterstand van twaalf doelpunten maak je niet meer goed en daarom speelde we de tweede helft om te trainen”.

De tweede helft begon echter flitsend. Misschien omdat nu de druk eraf was, zwakke momenten zorgen ervoor dat we niet door konden pakken en zelf onnodig doelpunten tegen kregen. “Dit verschijnsel hoort bij een jonge ploeg en herken ik van vroeger. Het is nog even wachten tot ze het licht zien en de grote stap maken naar hoger spelniveau” zei Verduin. Na dertien minuten in de tweede helft werd de stand 26-12 en was meteen het grootste verschil van de wedstrijd. De ploeg uit Sint Pancras bleef proberen en de aanhouder wint want langzaam kwam de Vrone machine op gang en brak de VIDO verdediging. “Via vier penalty's had Jim Blokdijk een honderd procent score. De cirkel loper Gertjan Bos werd beter gevonden en keeper Mathijs Weemhof pakte de tweede lijn schoten beter op .De samenwerking was er weer. De eindstand 31-22 geeft aan dat zij een maatje te groot zijn, maar de tweede helft is gewonnen door ons met 12-15 en dat geeft ons weer de moed om verder te gaan met de weg die we zijn ingegaan” aldus Verduin.

Ingeslagen weg
"De weg die wij zijn ingegaan gaat uit van een zelf organiserend team die problemen en oplossingen zien. Dat is een andere weg dan spelers trucjes aanleren maar de lange en hobbelige weg van zelf organisatie brengt het team uiteindelijk tot een hoger en constant niveau. Het is een kwestie van vertrouwen hard trainen en wachten tot het kwartje valt” vertelt de coach.

Volgende week zondag treed Vrone in sporthal ‘de Oostwal’ aan tegen Tonegido, de huidige nummer twee van de hoofdklasse. “Zij hebben veel te verliezen, wij kunnen alleen nog maar winnen. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden”.