T VELD – Een gehavend Vrone heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan op bezoek bij directe concurrent VZV. In de laatste seconde wisten de ‘Pancrassers’ via een vrije worp de zege te pakken, 28-29.

In aanloop naar het treffen met VZV, ontbraken er vele spelers. ,,Normaal hebben we achttien spelers en nu zijn er maar liefst tien spelers ziek of geblesseerd” vertelt coach Roland Verduin over de voorbereiding. ,,Er lijkt wel een vloek te heersen over ons team. Op de training van donderdag land er een speler op de voet van een ander en daar sta je dan met vijf fitte veldspelers en drie keepers . Op zo’n moment kan de training-, en wedstrijd voorbereiding zo de prullenbak in en past de term ‘god zege de greep’ aldus coach Roland Verduin. De oplossing voor de personele bezetting was echter gevonden. Zo verruilde Nick Koedijker het keepersshirt en fungeerde als veldspeler, terwijl de achttien jarige Max Dekker ook meeging naar ‘T Veld.

De wedstrijd ging vanaf de eerste minuut gelijk op waarbij VZV vaak één à twee doelpunten voorop liep. Door individuele acties en goede combinaties werd de zwakke plek van VZV gevonden en scoorde Vrone goed vanaf de cirkel. “Keeper Nick Koedijker, ditmaal dus veldspeler, maakte een fantastisch lobje over de grote keeper en liep met een grote glimlach door het veld” vertelt coach Verduin. In het vervolg verzuimde VZV om overtal situaties te benutten waardoor Vrone in leven bleef en met rust slechts tegen een 15-12 achterstand aankeek.

De achterstand werd in de tweede helft snel weggepoetst. Tegenstander VZV moest daarom alle zeilen bijzetten. De terug gehaalde Max Dekker, vorig jaar nog speler in de A – jeugd voelde zich als een vis in het water en drukte met vijf treffers een stempel op de wedstrijd. "Onze verdediging werd duidelijk vermoeid maar op wilskracht en vooral vanuit de team gedachte verzuimde niemand zijn taak en vulde men elkaar goed aan “ aldus Verduin.

In de laatste vijf minuten bouwde Vrone een voorsprong op van twee doelpunten maar door ongelukkig balverlies werd de voorsprong ook weer teniet gedaan. Met nog een halve minuut op de klok stond er 28-28 op de teller en werd er in de laatste seconde nog een vrije worp toegekend aan Vrone. “Een bekend scenario voor VZV omdat wij in de vorige wedstrijd ook in de slotseconden een vrije worp kregen tegen hen, en toen ook scoorden”. Dit maal eiste Leon Dekker de vrije bal op. “Hij ging voor de muur van zes spelers staan, strekte zich zover mogelijk uit en op zijn tenen schoot hij de bal langs de vele handen, snoeihard in de kruising” beschreef de coach van Vrone. Zodoende won de ploeg uit Sint Pancras met een minimaal verschil, 28-29.

Leon Dekker vertelde naderhand dat hij geen zicht had op het doel maar wist dat de keeper op de eerste paal stond en blind ging voor de kruising van de tweede paal. Roland Verduin “Voor de wedstrijd hoop je zonder kleerscheuren/blessures naar huis te keren maar dat we uiteindelijk met de punten thuis komen voelt goed en complimenteer ik de jongens voor hun inzet”.