LEEUWARDEN – Op bezoek bij de reserves van Cometas pakte Vrone de volle buit. In Leeuwarden ging het echter niet gemakkelijk voor de handballers uit Sint Pancras, 24-28.

Cometas 2 begon de wedstrijd goed en liet Vrone tegen een achterstand aankijken. Na tien minuten spelen kregen de ‘Pancrassers’ steeds meer grip op de wedstrijd en ging met 6-7 voorsprong verder met goed spel. De dekking stond goed en de snelle aanvallen zorgden voor een ruststand van 8-16. ‘In de rust hebben we afgesproken dit voort te zetten en vooral de voorsprong uit te bouwen’, zei Gert Jan Bos. Echter werd de tweede helft een andere dan de eerste helft.

Het spel was minder dominant en de dekking stond niet meer zoals het zou moeten. De voorsprong van acht punten in de rust werd terug gebracht naar drie met nog ruim vijf minuten op de klok. In deze laatste fase kwam Vrone weer wat meer tot scoren en bleef de voorsprong steken op vier punten, 24-28. ‘De punten gingen mee naar huis, maar het gevoel van de matige tweede helft overheerst op de terugweg’, vervolgde Bos. ‘We zullen van deze matige fase moeten leren en ervoor zorgen dat we eerder uit een dip komen. We geven de tegenstander nog het gevoel dat er wat te halen valt. Gelukkig winnen we deze wedstrijd, maar dit kan een keer verlies opleveren.’