SINT PANCRAS – Komende zondag kan Vrone in eigen huis goede zaken doen wanneer het weet te winnen van Egmondia. Bij een zege neemt het verder afstand van de gevarenzone. De ploeg rekent zich nog zeker niet rijk. ,,We zullen alert moeten blijven en regelmatig wedstrijden blijven winnen”.

Na veertien wedstrijden is Vrone de nummer negen van de ranglijst. Met een wedstrijd minder gespeeld heeft de ploeg uit Sint Pancras vier punten voorsprong op de gevreesde ‘gevarenzone’. Toch is al meerdere keren gebleken dat de derde klasse A vol verrassingen zit. ,,In deze competitie is elke ploeg in staat om te winnen van de ander. Er zitten wekelijks verrassende resultaten tussen” vertelt Wouter Blokdijk. ,,Neem bijvoorbeeld de reeks die onze komende tegenstander Egmondia momenteel neerzet. In de weken daarvoor wint JVC zomaar driemaal op rij, terwijl zij rond de winterstop stijf onderaan stonden” geeft de coach van de ‘Pancrassers’ als voorbeeld. ,,Ik denk dus dat we er nog lang niet zijn maar om nou te zeggen dat ik mij hier zorgen over maak is iets te zwaar aangezet. We zullen alert moeten blijven en regelmatig wedstrijden blijven winnen. Dit moet kunnen, want ik geloof in de kwaliteiten van deze spelersgroep. Wij moeten in staat zijn ons direct te handhaven”.

Het huidige verloop van het seizoen komt voor Blokdijk niet als een verrassing. ,,Ik had een soortgelijk scenario in mijn hoofd. Voor het seizoen heb ik bekeken welk percentage elftallen in de afgelopen vijf jaar, na promotie naar de derde klasse, direct weer degradeerde. Dit was ongeveer 66%. Een lastig seizoen lag dus in het vooruitzicht” zegt de coach. ,,Daarbij, als je kijkt naar de stand op dit moment, staan alle promovendi in het rechter rijtje en dicht bij elkaar. Een ploeg als Vitesse'22 trekt een lastige start toch weer recht en staat gewoon in de subtop. In mindere mate gaat dat ook op voor FC Den Helder. Ik denk dat dat te maken heeft met ervaring op dit niveau. Die ervaring doen wij nu op”.

Die ervaring zou kunnen leiden tot een hogere eindklassering. De achterstand op de twee ploegen boven Vrone is met respectievelijk twee en vijf punten nog overbrugbaar. Zeker omdat de huidige nummer zeven DTS drie wedstrijden meer heeft gespeeld. Om die achterstand te verkleinen zal er allereerst gewonnen moeten worden van Egmondia, een ploeg die in een goede vorm steekt. De Egmonders behaalde uit de laatste drie wedstrijden zeven punten. ,,Zij zitten momenteel in een goede flow” erkent Blokdijk. ,,Je ziet eigenlijk altijd wel dat ploegen die onderin spelen in de beslissende, laatste, fase van de competitie verrassende resultaten behalen”.

,,Dat Egmondia wint tegen Limmen en een punt pakt tegen Meervogels mag verrassend heten. Zij spelen vanuit een gesloten organisatie en proberen vanuit de tegenstoot gevaarlijk te worden. Dit combineren ze met een behoorlijke dosis arbeid en duelkracht. Een interessante mix, die lastig te bestrijden is” vindt de oefenmeester over de komende tegenstander.

Op eerste paasdag staan beide ploegen tegenover elkaar in Sint Pancras. ,,Het zal ongetwijfeld weer een spannende wedstrijd worden. Ik verwacht een taai potje, waarin het verschil gemaakt kan worden in de details” blikt Blokdijk vooruit. ,,In de uitwedstrijd hadden wij het moeilijk met hun spelopvatting. Wij zijn echter een half jaar wijzer, een half jaar verder in onze ontwikkeling. Ik ben dus erg nieuwsgierig naar de wijze waarop wij hier in deze fase van de competitie mee om zullen gaan”.