SINT PANCRAS - Vrone heeft zondag een knappe 2-1 overwinning geboekt op koploper FC Purmerend. Het was alweer de vierde zege op rij voor de ploeg van trainer Wouter Blokdijk die rchting de top van de derde klasse B gaan.

Na de zege hoeft Vrone alleen Hercules Zaandam nog voor zich te dulden dat één punt meer heeft. De Pancrassers komen na de winst op gelijke hoogte met FC Purmerend, maar in de spannende derde klasse zitten ook streekgenoten als Bergen en Koedijk nog op het vinkentouw.

Tegen FC Purmerend was Lex de Jong weer eens trefzeker met twee goals. Na een 1-0 ruststand scoorde hij binnen een minuut in de tweede helft. Tien minuten voor tijd scoorde Purmerend nog even tegen, maar Vrone bleef in een hectische slofase overeind, en speelt komende zondag wederom thuis als Limmen op bezoek komt.