SINT PANCRAS - Derdeklasser Vrone kende in eigen huis een prima start van het bekerseizoen. Tegen Con Zelo, dat een klasse lager acteert, wist het de zege na rust binnen te slepen, 5-2.

In de slotfase waande de voorhoede van Vrone zich in een speeltuin. Doordat Con Zelo, dat met veel strijd en inzet een geduchte tegenstander bleek, er conditioneel doorheen zat kon de thuisploeg via de flanken meerdere keren het vijandige doel onder vuur nemen. Middenvelder Tijn van Veen en de voorste linie zorgde voor het gevaar, al bleek doelman Marco Houtenbos een sta in de weg voor de ‘Pancrassers’. In de slotfase kon alleen Lex de Jong tot scoren komen. Het was ook de fraaiste treffer van de avond. Na een keurige voetbeweging van Kevin Oudejans en een dito breedtepass was Lex de Jong het eindstation van een vloeiende aanval.

Gelijkwaardig
Waar Vrone na rust het initiatief langzaam overnam, was het duel in de eerste helft aardig in evenwicht. Na negentien minuten bracht Niels Leegwater de Waarlanders via een behendige stift op 0-1. Een communicatiefout leverde tien minuten voor rust echter de gelijkmaker op dankzij een alerte Daniël Leijen. Niet veel later was Dennis Konijn met een kopbal verantwoordelijk voor de 2-1, maar nog voor rust trokken de bezoekers de stand alweer gelijk. Een beheerste schuiver van Leegwater betekende de 2-2 ruststand.

Voorsprong
In het tweede bedrijf pakte Vrone de voorsprong. In een tijdsbestek van zes minuten liep de ploeg via Wout Adams (stift) en invaller Pim Nierop (schot) uit naar een 4-2 voorsprong, welke dus vlak voor tijd werd uitgebouwd. ‘In de rust hebben we het iets anders neergezet om de lange bal er uit te halen’, zei René Groenenboom na afloop. ‘Het is heerlijk met deze gasten. Lekker doorgaan zo.’

Waar vele ploegen de poulefase zien als veredelde oefenduels beleeft Vrone het anders. Groenenboom ‘Wij vinden de beker zeker belangrijk. De poule doorkomen en dan hopen op een mooie tegenstander.’

Vrone - Con Zelo 5-2 (2-2)
19. 0-1 Niels Leegwater
34. 1-1 Daniël Leijen
40. 2-1 Dennis Konijn
43. 2-2 Niels Leegwater
59. 3-2 Wout Adams
65. 4-2 Pim Nierop
86. 5-2 Lex de Jong

Vrone: Van der Laan. De Moel (Leek/67), De Wit, Groenenboom, O. De Jong. Adams, Van Veen, Oudejans. Verkuil (Nierop/57), Leijen (L. De Jong/46), Konijn.

Con Zelo: M. Houtenbos. Roel Smit, Stef Smit, Dekker. P. De Graaf, Van Balgooy (Borst), Ralph Smit, Doodeman. Leegwater (Bakker), S. Houtenbos, Van Dijk (G. De Graaf).