AMSTERDAM – Voor dat Vrone de promotiewedstrijden mag spelen moesten de Pancrassers afgelopen zaterdagavond op bezoek bij Aristos. In Amsterdam won Vrone de laatste competitiewedstrijd nipt, 22-24.

De wedstrijd werd door Vrone niet beschouwd als laatste wedstrijd, maar als de eerste wedstrijd in de voorbereiding op promotiewedstrijden.De eerste minuten van Vrone waren sterk en doeltreffend en het leek het alsof Aristos weggespeeld zou worden (2-6).

Vrone was echter niet is staat om het goede spel vast te houden en liet aanvallend, maar ook verdedigend, steken vallen. Ondank goed keeperswerk van Mathijs Weemhoff wist Aristos terug te komen tot 9-9. De ploeg uit Sint Pancras wist met moeite het doel te vinden, maar beter dankzij de samenwerking in de dekking. Halverwege ging het met 10-13 aan de leiding.

De opdracht voor tweede helft was om meer en beter te samenwerken. In de verdediging wist Vrone dit met regelmaat goed uit te voeren. Aanvallend waren er mooie combinaties, maar was de afronding slordig. Aristos profiteerde hier van en kroop langzaam dichterbij. Het was Vrone die in oplevingen weer de voorsprong op vier punten verschil hield. Uiteindelijk klonk het fluitsignaal bij een 22-24 stand. Coach Roland Verduin: ‘De opbouw rij heeft aanvallend veel laten liggen maar de hoeken waren zeer effectief. Voor de promotie wedstrijden zal iedereen zijn niveau moeten halen, niet meer dan dat.’