CASTRICUM Na twee nederlagen heeft Vrone op bezoek bij Vitesse’22 gelijkgespeeld. De ‘Pancrassers’ pakt hiermee een welkom punt, 2-2.

,,We hebben het in deze fase van de competitie zwaar, dan is elk punt welkom. Het was ook een verdiend punt” zei Wouter Blokdijk na afloop. Zijn ploeg kwam tweemaal op achterstand, maar vocht zich beiden keren terug. Waar Lex de Jong na een half uur de 1-1 op de borden bracht, wist Kevin Oudejans een kwartier voor tijd de 2-2 te maken.

Vrone kent een moeizame periode na de winterstop. Tegen Vitesse’22 hoopte de ploeg uit Sint Pancras het eerste punt van 2018 te pakken. ,,Ik verwacht dat we hen wederom kunnen verrassen. Ze zullen het lastig krijgen” zei Dennis Konijn in aanloop naar het duel tegen de Castricummers.

De moeizame periode hoort er bij volgens Blokdijk. ,,Het lijkt mij een verschijnsel dat past bij een eerste seizoen van een promovendus. Leren doe je met vallen en opstaan” aldus de coach. ,,We ervaren zonder meer een hogere weerstand, de verschillen zijn veel kleiner. Hierom kunnen wedstrijden vaak langere tijd alle kanten op. Dan heb je soms mazzel, soms pech. Na de winterstop hadden we verhoudingsgewijs meer pech”.

Toch heeft Vrone het eerste punt van de tweede seizoenshelft binnen. ,,Hopelijk is vandaag de start gemaakt met een betere serie”.

Volgende week neemt Vrone het in eigen huis op tegen koploper Kleine Sluis.