SINT PANCRAS – Terwijl de spelers en begeleiding van Vrone elkaar in de armen vlogen zaten de spelers van SV Koedijk op het veld. De gasten hadden het met de gekozen tactiek op orde, maar één vrije trap bezorgde de Pancrassers de winst in de derby, 1-0.

‘Dat gebeurde niet eerder’, lachte Lex de Jong na afloop. Twintig minuten voor tijd mocht de vleugelspeler aanleggen voor een vrije trap. Een indraaiende vrije trap was de bedoeling, maar door miscommunicatie in de defensie van SV Koedijk vloog de bal in de rechterhoek binnen. ‘De keeper kwam niet uit en de verdediger gokte op de keeper. Dat was zuur’, blikte Kelvin Pan terug op het bepalende moment.

Tactiek
Het was voor Koedijk een nederlaag waar van werd gebaald. In Sint Pancras, waar er door vuurwerk en meelevende supporters voor sfeer werd gezorgd, besloten de gasten met vijf verdedigers te spelen. ‘Die tactiek stond goed. Een compliment voor het team. Het plan was om hen te laten komen en hopen op een counter’, aldus Pan. De wedstrijd speelde zich daarom ook meer af op de helft van de bezoekers, maar vele kansen leverde het niet op. Eenmaal moest Koedijk opruimen en Dennis Konijn kwam twee keer tot een schot. Mick Spruijt keerde echter zijn eerste poging en vlak voor rust schoot de aanvaller naast. De bezoekers werden al na een minuut gevaarlijk in het vijandige doelgebied, maar het had hierbij evenmin succes. ‘Het ging moeizaam omdat zij met vijf verdedigers speelden’, zag De Jong.

Offensief
In het tweede bedrijf vielen er meer kansen te noteren. Onder meer Koedijk invaller Kevin van London zag zijn schot echter gekeerd worden. Dennis Konijn verzuimde Vrone op voorsprong te brengen toen hij bij de tweede paal kon inschieten, maar zijn schot over zag gaan. Uiteindelijk bracht de rake vrije trap van Lex de Jong dan toch verandering in de score. SV Koedijk besloot meer te gaan drukken en was meerdere keren dichtbij. Het leverde een grote kans op toen Luc van der Laan een schot van Luc Wagenaar niet kon klemmen, maar de doelman kon nog net op tijd wegwerken. De druk op Vrone nam toen, en dat Dylan Verkuil twee minuten na zijn invalbeurt met rood moest inrukken hielp ook niet bepaald mee. ‘Dan sta je opeens met tien man en is het overleven. Het is mooi dat het is gelukt. Nu begint het leukste’, doelde De Jong op de derde helft. ‘Op de tribune zitten allemaal jongens met wie ik zaalvoetbal. Nu kan ik die gasten allemaal langsgaan.’ Koedijk zal met minder plezier de derde helft hebben beleefd. Pan: ‘De tactiek leek te werken, maar helaas.’

Vrone – SV Koedijk 1-0 (0-0
70. 1-0 Lex de Jong

Bijzonderheden: 89. Rood Dylan Verkuil (Vrone)

Vrone: Van der Laan. Leek (Meeuwisse/92), De Jong, Groenenboom, Loos. De Jong, Oudejans, Adams (Nierop/91), Heiblom, Konijn. Leijen (Verkuil/87)

SV Koedijk: Spruijt. Koopmans, De Kock, De Lange, Pan, Vonk. Stuart, Wagenaar, Mulder (Van London/46). Hoekstra, Hartsink.