SOEST – In aanloop naar een belangrijke reeks met wedstrijden tegen ploegen uit de top van de ranglijst heeft Vrone goede zaken gedaan. Op bezoek bij laagvlieger HV Eemland 2 boekte de Pancrassers een ruime zege, 28-38.

Trainer/Coach Roland Verduin maakte direct duidelijk dat hier gewonnen moest worden en dat er meer van het team wordt verwacht dan de laatste tijd is getoond op de velden. Vrone begon de wedstrijd met een goede dekking, toch opende Eemland de score. De ploeg uit Sint Pancras kwam direct met het antwoord en maakte gelijk.

Na een gelijk opgaand eerste kwartier ging Vrone met wat meer energie spelen. Het tempo van de ploeg lag in deze wedstrijd hoger dan in de voorgaande wedstrijden. Met deze snelheid werd de tegenstander regelmatig omver gelopen. Een goede eerste helft eindigde daarom in 14-21. De tweede helft begon met een ander beeld. Wat meer foutjes en slordigheden aan de kant van Vrone hielp Eemland weer even terug in de wedstrijd. Het verschil liep terug naar drie punten. Door een aantal goede onderscheppingen kon Jari Verduin het verschil weer terugbrengen naar zes punten.

In het laatste kwartier van de wedstrijd bleef het verschil steken op zo’n negen doelpunten. Eemland leek geen energie meer te hebben om nog iets te kunnen forceren. Bij het laatste fluitsignaal stond er 28-38 op het scorebord. Een prima wedstrijd in voorbereiding op een belangrijke periode. Met elf treffers werd Jim Blokdijk topscoorder, gevolgd door Mick Tol (8) en cirkelloper Jos Ruiter (7).