SINT PANCRAS – Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen. In eigen huis speelde Vrone de topper tegen VVW, dat op doelsaldo de koppositie in handen had. De ‘Pancrassers’ slaagden er niet in om de opponent uit Wervershoof van de troon te stoten, 22-26.

‘Het was niet om over naar huis te schrijven’, baalde Jorden Verduin na afloop. Wat er mis ging? De communicatie. Daarnaast moet je in een topper alles scoren. In overtal hebben we de kansen niet afgemaakt.’

Gelijk opgaand
Zoals de onderlinge verhoudingen op de ranglijst al deden vermoeden ging de eerste helft tussen Vrone en VVW gelijk op. Het had wellicht te maken met de spanning die op het duel stond. Beide teams willen echter in de top drie eindigen en als de kans zich voordoet om de titel meestrijden. In het onderlinge treffen kon er een tik worden uitgedeeld aan de tegenstander.

Nadat VVW de score na anderhalve minuut opende scoorden de ploegen om en om, wat na tien minuten resulteerde in een 3-3 tussenstand. In het kwartier dat daarna volgende lukte het de teams ook niet om een gaatje te slaan. Wel gingen de bezoekers tien minuten voor rust aan de leiding. In de laatste paar minuten voor rust was het verschil opgelopen tot vier punten, maar nog voor de pauze was Vrone de gasten tot op één punt genaderd.

Slordiger
In tegenstelling tot de eerste helft werd er na rust wel een verschil gemaakt. Het was VVW dat na een 13-16 voorsprong wegliep naar 17-23. Bij de ploeg van Roland Verduin werden de doelpunten zo nu en dan wat makkelijk weggegeven. ‘Als je die breaks niet meetelt dan had het gelijk gestaan’, vervolgde Jorden Verduin. Die breaks telden echter wel mee waardoor de gasten de ruime voorsprong konden behouden. In de laatste tien minuten leek Vrone zich terug te knokken. Van 17-24 kwam het op 20-24, maar dichterbij kwam de ploeg uit Sint Pancras niet. ‘We hadden vooraf het idee dat we konden winnen, maar helaas gebeurde het niet.’

In het treffen met VVW waren Jim Blokdijk (7x) en Jos Ruijter (5x) de topscorers, Komende zaterdag speelt Vrone in eigen huis tegen laagvlieger De Blinkert.