SINT PANCRAS – In een volgepakte sporthal heeft Vrone geen punten kunnen pakken tegen Hercules 2, dat daardoor de titel pakte. De Pancrassers hadden zich goed voorbereid, maar zagen de gasten er met de punten vandoor gaan, 25-33.

Het publiek was massaal gekomen waardoor het dringen was voor een plek op de tribune. De nummer 2 Vrone kreeg koploper Hercules op visite. ‘Eigenlijk alle ingrediënten voor een spektakel stuk’, aldus Roland Verduin.

Vanaf de eerste minuut was het ervaren Hercules dat de wedstrijd bepaalde en probeerde Vrone bij te blijven. ‘In de eerste tien minuten is het altijd even je draai vinden om vervolgens het heft in handen te nemen’, vervolgde Verduin. Helaas kon Vrone zichzelf niet vinden. Het was Hercules dat op verschillende manieren het doel wist te vinden en bleef domineren. De schade in de rust werd beperkt tot een 12-18 achterstand.

Op papier zou de tweede helft voor Vrone kunnen zijn mits zij hun snelheid en de conditie in zouden zetten. De eerste minuten was het Vrone dat op snelheid wist te scoren en zo leek het terug te komen.

De dekking van de thuisploeg miste slimheid en samenwerking waar Hercules dankbaar gebruik van maakte. Langzaam liep en de bezoekers verder uit en vocht Vrone tegen zichzelf de tegenstander. Aanvallend bleef het individuele Vrone zich vastlopen in een hard goed samenwerkende Hercules dekking. Met nog tien minuten te spelen probeerde Vrone een offensieve dekking te spelen. Hercules kreeg meer moeite om tot scoren te komen, maar de gastheer verzuimde effectief om te gaan met zijn kansen. Uiteindelijk wist de ervaren uitploeg nieuwe ruimtes te vinden en kwam het nog tweemaal tot scoren. Zo eindigde het treffen in 25-33.

‘Als coach is het heel frustrerend als afspraken niet gespeeld worden of slecht uitgevoerd, maar dat past helaas bij een jong team’, sprak Roland Verduin na afloop. ‘We staan terecht op de tweede plaats en de complimenten en felicitaties gaan naar Hercules. Het word tijd dat spelers volwassen worden en iedereen zijn verantwoordelijk neemt. Pas dan kan je naar een hoger niveau groeien. Hopelijk valt het kwartje snel, want binnen vier weken weten we of en wanneer er een promotie toernooi komt om alsnog naar de tweede divisie door te stromen.’