SINT PANCRAS – De handballers van Vrone hebben de eerste van de twee test positief doorstaan. In eigen huis won de ploeg van directe concurrent AHC’31, 26-24.

Vrone had last van ziek en zeer en moest het doen zonder Jim Blokdijk en Leon Dekker die wegens een knieblessure dit seizoen niet meer zal spelen. AHC’31 was op volle sterkte en wilde voor de tweede maal de punten mee naar huis. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Vrone de dekking op orde had. Het aanvallende spel liep soms wat onhandig. Ondanks dat liep de thuisploeg uit en was de stand in de twintigste minuut 8-5.

AHC probeerde eerst via afstand schoten te scoren en toen dat niet werkte werd de cirkel gezocht. Met moeite wisten de gasten het doel te vinden en de goed keepende Nick Koedijker te passeren. ‘De dekking was echt dik in orde’, stelde coach Roland Verduin. De Vrone aanval was iets minder efficiënt en er werden veel snelle uitbraken door de AHC keeper geweerd. Ook het fysieke spel van de bezeokers hakte er bij Vrone flink in. Zowel Jorden als Jari Verduin moesten met een blessure naar de kant. Door goed spel van Gertjan Bos die regelmatig cirkel Jos Ruijter wist te vinden bleef de gastheer scoren.

Na een 11-9 ruststand bleef Vrone na de pauze aan de goede kant van de score. Het liep uit, zag AHC’31 terugkomen en pakte uiteindelijk de winst. In de laatste fase was het vooral de snelheid van Jeroen Ton en Jari Verduin die doorslaggevend waren en Vrone overeind hielpen. Jari Verduin viel in de laatste minuten geblesseerd uit. Uiteindelijk eindigde het treffen in 26-24. Roland Verduin: ‘Deze wedstrijd hakte er letterlijk in voor ons. Van de vijf opbouwers zijn er drie geblesseerd geraakt. Het is nog maar de vraag of we volgende week genoeg spelers hebben.’