KOEDIJK – De staf en wisselspelers van Vrone stonden vlak voor het laatste fluitsignaal voor de dug-out klaar om hun vreugde te uiten. De ‘Pancrassers’ slaagden er in om de streekderby tegen SV Koedijk winnend af te sluiten, 2-4.

Twee jaar terug eindigde het treffen tussen beide teams in 0-1. Ditmaal werden de supporters op meer hoogtepunten getrakteerd. Met zes doelpunten en twee teams die er vol voor gingen viel er immers genoeg te beleven op het sportpark van SV Koedijk. Toch zal de thuisploeg met weinig blijdschap terugkijken op het duel tegen Vrone. ‘Als je twee keer op voorsprong komt dan is dat heel zuur’, baalde Roy Rowinkel na afloop stevig. ‘Met lege handen staan is nooit leuk. De teleurstelling is heel groot.’

Vliegende start
De stemming na afloop stond in schril contrast met hoe die na een minuut was. Toen kon Roy Rowinkel samen met zijn team juichen. Na een overtreding van Vrone mocht Tom Hofkamp aanleggen voor een vrije trap. Via de binnenkant van de paal viel de bal binnen. Vlak erna maakte rechtsback Martijn Leek bij de zijlijn een harde overtreding waarna hij nog goed weg kwam met geel. Enkele minuten later trok de ploeg van trainer/coach Wouter Blokdijk de stand gelijk. Dennis Konijn kon bij de tweede paal intikken. Het leek een begin van iets moois, maar het vervolg van de eerste helft kende weinig hoogtepunten.

Enerverend
Het verloop voor rust stond in schril contrast met hoe de tweede helft verliep. Zo kwam Koedijk via een afstandsschot van Luc Wagenaar op een 2-1 voorsprong en wist Martijn Leek vier minuten later de gelijkmaker binnen te koppen. Los van de doelpunten was het ook een felle strijd waarin de duels niet werden vermeden. Met kansen voor beide teams kon het alle kanten op. In het laatste kwartier trok Vrone de zege over de streep. Met een fraai schot in de bovenhoek zorgde Dennis Konijn voor de 2-3. ‘Die zat er lekker in, nog wel met links terwijl ik rechtsbenig ben. Ik heb nu vijf keer gescoord en vier goals daarvan waren met links’, lachte de man die met twee treffers belangrijk was voor de bezoekers. In de slotminuut gaf scheidsrechter Van Damme een discutabele strafschop, welke door Kevin Oudejans werd benut.

‘Misschien is uiteindelijk een overwinning van Vrone wel terecht’, aldus Rowinkel. ‘Maar ik baal hier wel van.’ Bij de bezoekers was er dus een reden voor een jubelstemming. ‘Dit was een lekker duel. Het leeft en zo op zaterdagavond met deze ambiance is mooi’, zei Dennis Konijn. ‘Bij vlagen speelden we goed voetbal en met deze sfeer geef je ook wat extra’s.’

SV Koedijk – Vrone 2-4 (1-1)
2. 1-0 Tom Hofkamp
10. 1-1 Dennis Konijn
52. 2-1 Luc Wagenaar
56. 2-2 Martijn Leek
75. 2-3 Dennis Konijn
90. 2-4 Kevin Oudejans

SV Koedijk: Spruijt. Blom (Matadi Kimfuta/85), Reinhard, Indri, Vonk. Koopmans (De Lange/68), Wagenaar, Stuart. Hoekstra (Mulder/64), Van der Zel, Hofkamp.

Vrone: Van der Laan. Leek, Loos, Groenenboom, De Jong. Oudejans, Adams (Verkuil/64), Heiblom. Van Veen (Meeuwisse/85), Leijen (Wijnstekers/88), Konijn.