SINT PANCRAS – In de laatste fase van de competitie is Vrone nog altijd in de race voor het kampioenschap. Ook tegen Cometas hield de ploeg de titelkansen levend. In eigen huis wonnen de Pancrassers en werkten tegen Cometas ook aan het doelsaldo, 38-21.

Tegenstander Cometas 2 moest twee spelers afstaan aan het eerste herenteam en kwam zo met een verzwakt team naar Sint Pancras. De openingsscore was voor Cometas wat snel werd rechtgezet door een fraaie score van Mick Tol. Zowel de keeper Nick Koedijker als het middenblok van Gertjan Bos en Jari Verduin gaven Vrone een boost. In de eerste minuten was meteen duidelijk er voor de gasten uit Leeuwarden niets te halen viel. Na een kwartier ging de gastheer met 6-2 aan de leiding.

‘Ondanks de overmacht was ons spel soms wat rommelig en de afronding niet altijd even scherp’, aldus coach Roland Verduin. Dat was ook het moment dat Cometas weer wakker werd en begon te scoren. Toch bleef Vrone voortdurend aan de goede kant van de score en had halverwege een 19-8 voorsprong opgebouwd.

Ondanks het grote verschil was in de rust de stemming bij Vrone bedachtzaam omdat men weet dat Cometas sterk terug kan komen in de tweede helft. Na rust werd het duidelijk dat deze bedachtzaamheid niet ongegrond was. Cometas wist het doel te vinden en begon terug te komen in de wedstrijd door zesmaal te scoren. Toch ging de knop om en liep Vrone uit naar een riante 38-21 zege. Roland Verduin: ‘Het is moeilijk om met veel energie tegenover een traag spelend team te staan met weinig energie. Dan is het knap dat je grote delen van de wedstrijd overheerst.’

Doelpunten HV Vrone: Jim Blokdijk (10), Jeroen Ton (6), Jari Verduin (6), Tom Verduin (4), Mick Tol (3), Jannes de Vries (3) en Gertjan Bos (3).