ALMERE – Ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen werd door Vrone gewonnen. In tegenstelling tot de de eerste twee duels wisten de ‘Pancrassers’ tegen Najaden met een groot verschil te zegevieren, 23-35.

Vrone begon sterk in Almere. Binnen een paar minuten stond het op een 2-6 voorsprong tegen debutant Najaden. De thuisploeg kwam terug waarbij één speler wel erg veel het doel wist te treffen en zijn ploeg overeind hielp. De dekking van Vrone had geen grip op die speler en zo stond het na een kwartier 6-7. In de aanval waren de bezoekers wat slordig waardoor Najaden tot vijftien minuten voor rust bij kon blijven. ‘Dat er geen hars gebruikt mocht worden was even wennen voor ons. Veel ballen gingen over of tegen de lat/paal’, zei coach Roland Verduin. Ondanks een slordige fase werd het spel afgewisseld met goed, degelijk en snel handbal. Dit zorgde ervoor dat er met de rust een 11-15 op het scorebord stond.

Na rust kreeg Vrone meer grip en controle op het spel, de combinatie van break outs en goed opgebouwde aanvallen zorgde dat het verschil langzaam al groter werd. De Najaden schutter die in de eerste helft zeven van de elf doelpunten maakte kreeg van Vrone in de tweede helft minder ruimte. Na drie kwartier spelen was de stand 14-28. Het laatste kwartier was voor Najaden maar het verschil was te groot om nog in te lopen. De eindstand was 23-25. Verduin: ‘We hebben de geblesseerde spelers deze wedstrijd extra rust gegeven, dan is het laatste kwartier zwaar voor de overige spelers. Dat was te zien aan het balverlies en een open dekking.’

Jeroen Ton was topscoorder met acht treffers. ‘Ik had het gevoel dat we nooit echt in gevaar zijn geweest. Nadat we in de tweede helft de schutter van de tegenpartij goed onder controle hadden liepen we steeds verder uit’, zei Ton. ‘Ik vond ons spel gecontroleerd ondanks dat er geen hars aan de bal zat. Wij hebben goed gespeeld en ik kijk uit naar de bekerwedstrijd van aanstaande woensdag.’