KOEDIJK/PURMEREND – In de Derde Klasse leed DTS een 4-1 nederlaag bij promovendus SV Koedijk. Competitiegenoot Vrone wist wel te winnen en zette daarmee een sterke reeks neer.

SV Koedijk – DTS 4-1
Op bezoek bij Koedijk speelde DTS een zeer matige eerste helft. ‘We stonden terecht met 2-0 achter’, zei Jeffrey Rispens. Tom Hofkamp en Frenk Reinhard zorgden voor de treffers van de thuisploeg. ‘Daarna maken we meteen na rust 2-1 (Michael Wouters, red.) en kwam het geloof terug. We werden sterker en de 2-2 zat er aan te komen.’

De gelijkmaker bleef uit, waarna Koedijk via Sven Koopmans en Douwe Mulder zorgden voor de 4-1 eindstand. Na zeven wedstrijden bezet DTS de twaalfde plaats op de ranglijst.

FC Purmerend – Vrone 0-2
Vrone is bezig aan een sterke reeks. Op bezoek bij FC Purmerend bleven de ‘Pancrassers’ voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen. ‘We speelden tegen een ploeg die probeerde te voetballen. Daar hadden we het in het begin moeilijk mee. Na halverwege de eerste helft zijn we niet meer in de problemen geweest’, zei René Groenenboom na afloop. De beste kansen waren voor Vrone en het was wachten op de openingstreffer. De score werd geopend door Dennis Konijn. In de slotfase wist Kevin Oudejans een penalty feilloos binnen te schieten.

‘Groenenboom: ‘De eerste twee duels verloren we, maar speelden we eigenlijk gewoon goed. Sindsdien hebben we het goede spel ook in punten omgezet. Ten opzichte van vorig jaar hebben we weer stappen gezet, we gaan lekker door zo.’