BROEK OP LANGEDIJK - Komende zaterdag 17 augustus zal op het complex van CSV BOL de strijd om de Zuurkoolcup weer losbarsten, het jaarlijkse voorbereidingstoernooi waarin bepaald wordt welke vereniging zich een jaar lang "de beste van Langedijk" mag noemen.

Op het eigen complex is het zaterdag eersteklasser BOL dat de titel van een jaar eerder gaat verdedigen. Met een nieuwe trainer in de persoon van Mark de Vries en het vertrek van dragende spelers als Koen Tros en Sietse Brandsma is het de vraag hoe de ploeg er dit jaar voorstaat. LSVV, uitkomend in de eerste klasse zondag, lijkt zich dit jaar behoorlijk versterkt te hebben, en is een geduchte concurrent. Vrone en DTS zijn op voorhand de outsiders, maar willen zich ongetwijfeld laten zien aan de vele toeschouwers die jaarlijks de strijd om de Zuurkoolcup bezoeken.

Het jubilerende BOL dat dit jaar 70 jaar bestaat heeft in ieder geval voor een mooi programma gezorgd want naast de Zuurkoolcup is ook de Spruitjescup (voor JO13-teams) een jarenlange traditie en is er dit jaar ook gekozen voor een Meiden- en Veteranencup. Daarnaast is er natuurlijk ook weer voldoende entertainment en gezelligheid met elke speelavond live-muziek.

De strijd om de Zuurkoolcup begint komende zaterdag om 19.00 uur met de wedstrijden BOL-Vrone en LSVV-DTS. Op woensdag 21 augustus volgt dan de tweede speelronde en de finale is op zaterdag 24 augustus op het complex waar de toegang gratis is.

Kijk voor meer info op de speciale Facebookpagina.

Fotografie: Michel Bes Sportfoto's