HAARLEM - Op een heerlijk zomerse dag vond zondag de op een na laatste speelronde van de competitie plaats. De dames van LSVV moesten hiervoor afreizen naar het sportpark van Alliance '22 VR1 in Haarlem. De warmte mocht de prestatiedrang niet drukken, met een 1-6 overwinning konden de punten weer mee terug naar Langedijk.

Voor de wedstrijd is de taak simpel en duidelijk; nog twee wedstrijden te gaan, waarin er 6 punten behaald moeten worden. Wil je kampioen worden, is winnen de enige optie. Met die vastberadenheid begint LSVV aan de wedstrijd. Met een kopbal opent Emma Snoeij de score voor haar team, 0-1 al in de 4e minuut. Hierna volgen er genoeg kansen, maar ze zijn net niet zuiver genoeg.Esmee Biersteker schuift de 0-2 in de 27e minuut in de goal, tot de rust de laatste.

Direct na de rust werkt Calista Rijkhoff de 0-3 in het doel. Alliance weet hier en daar wat kansen te creëren, maar de keepster van LSVV wordt maar eenmalig gepasseerd. Met een mooie lob brengt de spits van Alliance de score op 1-3 in de 59e minuut. De rest van de wedstrijd wordt bepaald door het spel van LSVV. Maud Karsten schiet vlak nadat ze het veld inkomt de 1-4 langs de keeper. Richting het einde van de wedstrijd knalt Lianne Snel van afstand de 1-5 in het net. Als laatste weet Maxime Leijen ook nog een doelpunt mee te pakken, al slingerend langs de verdediging brengt ze de eindstand op 1-6.

Stand
Met deze punten komt LSVV op 41 punten uit 17 gespeelde wedstrijden. Met nog een wedstrijd te gaan staan ze 2 punten achter op koploper HBC, die een wedstrijd meer gespeeld heeft. Dit betekent dat de volgende speelronde het allesbepalende duel is, het einde in de strijd om het kampioenschap. Maandag 20 mei om 12:30 speelt LSVV thuis tegen VVS, een ploeg waar ze eerder van verloren. Weet LSVV hun kans te grijpen op een revanche én het kampioenschap binnen te slepen? Of is het VVS die wint en HBC die er toch met de prijs vandoor gaat.

LSVV VR1 kan jullie support goed gebruiken, zorg dat je erbij bent en juich de dames naar de overwinning! Hopelijk zien we jullie maandag bij sportpark Voorwaarts.