AMSTERDAM/ALKMAAR - Wonderboyz, het project van voormalig voetballer en trainer Marc van Wonderen, heeft de activiteiten sinds korte tijd uitgebreid naar de Johan Cruijff Arena. Naast de activiteiten die Wonderboyz al ontplooide bij het AFAS-Trainingscomplex van AZ in Wijdewormer, bij FC Volendam en bij Bungalowpark Zuiderzee is men nu ook vijf dagen actief in het stadion van Ajax.


Vorige week zondag 3 oktober bestond Wonderboyz precies vijf jaar en er is die tijd veel gebeurt, zo liet ondernemer Marc van Wonderen ons eerder deze zomer al weten in een uitgebreid interview. Bij Wonderboyz werkt Van Wonderen en zijn team met jongeren met een verstandelijke beperking die tal van klusjes doen bij de al genoemde organisaties. Dit gaat van het opruimen van tribunes, tot het vouwen van kleding en van vuilnisbakken legen tot hulp in de keuken. “Wat wij doen is samen met onze cliënten de locaties schoon en representatief houden onder goede begeleiding van onze medewerkers.”

Magisch
In het interview destijds liet Van Wonderen reeds weten met de Johan Cruijff Arena in gesprek te zijn en inmiddels kan hij vol trots melden sinds 20 september aldaar actief te zijn met een dagelijkse groep. “Je moet je voorstellen wat dat doet met de jongens en meiden al vanaf het moment dat de slagboom open gaat bij de Arena tot ze daadwerkelijk in het stadion staan. Laatst mochten enkele jongens de dug-outs schoonmaken en dan kijken ze achterom het veld op en dan zie je aan hun ogen dat dit iets magisch voor ze is. Net als dat ze de kleedkamers in komen. Daar mogen ze ook volop van genieten, maar uiteindelijk moet er wel gewoon gewerkt worden.”

De activiteiten bij de Johan Cruijff Arena zijn in combinatie met de al bestaande activiteiten bij o.a. AZ en FC Volendam. “De Arena is echter wel veel groter dus daar gaan we nu vijf dagen in de week naar toe met een groep van zeven jongens of meiden. Deze vertrekken vanaf Wijdewormer of rechtstreeks”.

Door de uitbreiding in het pakket heeft Van Wonderen ook zijn team moeten versterken en daarin vond hij de juiste personen. Naast de al langer in het team werkende Collin van Velzen kan hij nu ook meerdere dagen beschikken over Jordy van Eekelen, Jordi Tiktak en Brenda de Groot. “Allemaal toppers die precies weten hoe ze met deze doelgroep om moeten gaan en ook de klappen van de zweep kennen in een voetbalklimaat. Ik ben dan ook erg blij met de uitbreiding van het team”, zo laat Van Wonderen weten. “Verder zijn wij continu op zoek naar stagiaires en gaan wij nu we ook in Amsterdam actief zijn ook daar de gesprekken aan met de scholen in het voortgezet speciaal onderwijs. Net zoals we nu al prima samenwerkingen hebben in de regio Zaanstreek/Purmerend/Waterland.”

Wilt u meer weten over de activiteiten van Wonderboyz? Kijk dan eens op http://wonderboyz.nl/ of neem vrijblijvend contact op via info@wonderboyz.nl