HEERHUGOWAARD/ANDIJK - In de vierde klasse A houdt SVW '27 zicht op de felbegeerde tweede plaats, hetgeen een voordeel in de nacompetitie oplevert. Zaterdag won de ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung met 2-1 van het Vrone van trainer Willem Zeijlmans. Sporting Andijk blijft met ruime voorsprong de koploper al liep het in de thuiswedstrijd tegen Kolping Boys wel tegen de eerste nederlaag aan.

Het duurde lang voordat de derby tussen SVW '27 en Vrone ontbrandde. Vrone, dat zich na de promotie van afgelopen seizoen inmiddels veilig heeft gespeeld, ziet nog een kansje op een toetje in de vorm van de nacompetitie. Voor SVW '27, dat al het hele seizoen boven in meedraait is dat inmiddels een must. In de eerste helft deden bedie ploegen in ieder geval niet veel voor elkaar onder. Vrone dok tweemaal op voor het doel van Jesse Bellekom, maar de beste kans was voor SVW '27 toen een poging van Federico Paloni, na een voorzet van Koen Schouten op de lat uiteen spatte.

Paloni, die na lang blessureleed zijn draai de laatste weken heeft gevonden, was uiteindelijk wederom beslissend in de tweede helft. Hij tikte binnen na goed voorbereidend werk van Nick van Heumen. Drie minuten later gaf Paloni tevens de assist van waaruit Luke Dekker, eveneens een speler die lang uit de roulatie was vanwege een blessure, de 2-0 kon binnen werken. Hiermee was het duel gelijk beslist al scoorde Tim Heiblom diep in blessuretijd nog wel een eretreffer voor Vrone: 2-1.

Koploper
Ondertussen ging koploper Sporting Andijk voor het eerst dit seizoen onderuit. Kolping Boys van trainer Roy Rowinkel won in Andijk verrassend met 0-1 door een doelpunt van Roy Duijneveld. Ondanks de nederlaag heeft Sporting Andijk nog altijd een voorsprong van elf punten op DZS en twaalf punten op SVW '27. Daarachter strijden een viertal ploegen, waaronder Kolping Boys en Vrone om de vierde plaats.