NOORD-HOLLAND - Op de dag dat de ongeslagen koploper Sporting Andijk voor de tweede maal dit seizoen puntenverlies leed presteerden de regionale ploegen in de vierde klasse A wisselvallig. SVW '27 pakte als enige de volle buit. Vrone bleef met een remise voor de vijfde keer op rij ongeslagen en Kolping Boys ging onderuit.

SVW '27 is één van de naaste belagers van koploper Sporting Andijk al is de achterstand nog altijd groot. Na de gewonnen wedstrijd tegen Blauw Wit W staan de Heerhugowaarders op negen punten achterstand met nog wel een wedstrijd tegoed. De ploeg van trainer Miquel Tjong A-Hung behaalde in eigen huis een regelmatige zege tegen Blauw Wit. De eerste twee doelpunten kwamen op naam van verdedigers want het was Glenn Schipper die kort voor rust de score opende en deze werd rond de 70e minuut verdubbeld door Melvin Vink. Dennis wagenaar bepaalde in de slotfase de eindstand op 3-0.

Vrone is aan een prima reeks bezig en de promovendus van trainer Willem Zeijlmans is nu al dichtbij handhaving in de vierde klasse met een keurige plaats in de middenmoot. Op bezoek bij ZVC '22 in Zaandam bleef de ploeg uit Sint Pancras voor de vijfde mal op rij ongeslagen. Na een 0-0 ruststand nam de thuisploeg via Onur Saricam een voorsprong, maar deze werd ongedaan gemaakt door treffers van Pascal Ton en Jens Breed. Omdat Saricam vlak voor tijd zijn tweede van de middag wist te maken eindigde het in 2-2.

Een stuk minder verging het Kolping Boys dat inmiddels vlak onder Vrone op een zevende plaats staat. Op bezoek bij DZS, de nummer twee in de stand, kwamen de Oudorpers in de eerste helft nog wel op voorsprong via Jacco Paauw. na een uur spelen scoorde de thuisploeg echter kort achter elkaar tweemaal en dat kwamen de Oudorpers niet meer te boven. In de slotfase werd het zelfs nog 3-1 voor DZS.