NOORD-HOLLAND - In de vierde klasse van het zaterdagvoetbal hebben de regionale ploegen dit weekend wisselend gepresteerd. Vrone was de enige ploeg die de volle buit wist te pakken, waar SVW '27 op een gelijkspel bleef steken en Kolping Boys nipt onderuit ging.

Vrone van trainer Willem Zeijlmans kende een moeizame start in de vierde klasse, maar lijkt steeds meer zijn draai te vinden. Uit bij ZCFC werd alweer de derde zege van het seizoen behaald waardoor de ploeg uit Sint Pancras nu tiende staat. Daniël Leijen bracht de gasten in de eerste helft op voorsprong en die werd kort na de rust verdubbeld door Tim Heiblom. ZCFC deed nog even wat terug, maar uiteindelijk gooide Jens Breed het duel in het slot: 1-3.

SVW '27 bleef tegen het nog ongeslagen OFC op 1-1 steken, en daar mocht het na afloop niet ontevreden over zijn. De thuisploeg kwam al vor de rust met tien man te staan na rood voor Koen Schouten na een te harde charge. De Oostzaners namen vervolgens in de 73e minuut een voorsprong via Justin Caldenhove, maar nauwelijks een paar minuten later was het alweer gelijk toen Leon Ayal goed anticipeerde op een vrije trap van Colin Kamp en raak kopte. Door een onbegrijpelijke actie van Ronan de Vroome van OFC die Melvin Vink te lijf ging kwam ook OFC met tien man te staan en zo eindigde het duel in alle fronten in evenwicht.

Kolping Boys en ZVC '22 hebben aan stuivertje wisselen gedaan in de strijd om de vijfde plaats. Die positie was vooraf nog voor de Oudorpers van tariner Roy Rowinkel die echter in Zaandam met het kleinst mogelijke verschil verloren. Serdar Ozturk zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

SVW '27 speelt voor de winterstop nog twee uitwedstrijden, achtereenvolgens bij De Wherevogels en Blauw Wit W. Vrone sluit zaterdag de eerste helft van de competitie af met ene thuiswedstrijd tegen De Volewijckers. Kolping Boys gaat die dag op bezoek bij VV Egmond.