ALKMAAR - De voetbalvierhoek, bestaande uit AZ, politie, OM en gemeente, heeft voor de wedstrijd AZ – PSV van komende zondag diverse aanvullende maatregelen getroffen voor een veilig verloop van de voetbalmiddag.


Aanleiding hiervoor zijn de ongeregeldheden rond de wedstrijd AZ – West Ham United. De voornaamste maatregelen zijn extra stewards en dat er geen alcohol verkocht wordt voor en tijdens de wedstrijd op de Van der Bentribune. Wel is het mogelijk om na afloop onder het genot van een biertje het seizoen af te sluiten.

Daarnaast zijn er netten opgehangen bij de vakken W en X1 en het bezoekersvak. Er worden meerdere zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen om de wedstrijd verantwoord te laten verlopen. Verder zijn er al 43 stadionverboden uitgedeeld aan personen die betrokken waren bij het incident.

De maatregelen zijn helaas noodzakelijk. Enerzijds om een signaal af te geven dat een incident als tegen West Ham niet meer mag gebeuren, anderzijds om voor de voetballiefhebbers een veilig en goed bezoek aan AZ-PSV te organiseren. Zodat voetbal beleefd kan worden zoals dat hoort: gezellig voor iedereen”, aldus de burgemeester.

Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur van AZ: “Het is jammer dat deze maatregelen genomen moeten worden, maar na de gebeurtenissen van afgelopen week kon dat niet anders meer. AZ is volledig gecommitteerd aan het goed, voorspoedig en vooral ook veilig laten verlopen van elke wedstrijd. We zijn ervan overtuigd dat het overgrote merendeel van onze supporters daar hetzelfde over denkt. Samen maken we er een mooie, sportieve afsluiting van het seizoen van.”