OUDKARSPEL – ‘We willen ook graag de mensen van vroeger terug krijgen bij de club.’ zegt medeorganisator Rene Duijs over de Zuurkoolcup. Het jaarlijkse voetbaltoernooi start komende vrijdag en ook ditmaal is er weer het nodige bedacht om er een Langedijks feestje van te maken.

Om de Zuurkoolcup 2018 voor iedereen een interessant evenement te laten zijn werd de kantine omgetoverd tot een heus bruincafé voor 35 plussers. ‘We geven niet alleen maar aandacht aan jongeren. We willen ook graag de mensen van vroeger terug bij de club.’ legt Rene Duijs uit. Als assistent-trainer van de gastheer DTS is de Langedijker nauw betrokken bij de organisatie van deze editie.

Naast het bruincafé wordt er tussen de twee speelvelden, waar de vier Langedijkse clubs de strijd met elkaar aangaan, een grote tent geplaatst waardoor mensen ook tijdens de wedstrijd terecht kunnen bij de bar.

Belangrijk
Dat laatste is ook zeker belangrijk bij dit evenement. ‘Dat was vier jaar geleden zeker een succes’, beaamt Duijs. ‘Het is ook iets wat belangrijk is voor de clubs.’ doelt de voormalig speler van DTS op het financiële plaatje. De Zuurkoolcup trekt immers de nodige toeschouwers.

Die toeschouwers kunnen zich opmaken voor interessante duels. Alle drie de dagen (vrijdag 24, woensdag 29 augustus en zaterdag 1 september) worden om 17.00 uur afgetrapt met de Spruitjescup, waar de jeugd in actie mag komen. Om 19.00 uur is het dan de beurt aan de eerste teams van LSVV, BOL, Vrone en DTS.

Met LSVV en BOL (vorig seizoen kampioen Tweede Klasse) telt de Zuurkoolcup ditmaal twee ploegen die uitkomen in de Eerste Klasse. DTS en Vrone zijn ook dit seizoen actief in de Derde Klasse.

Groter
Het evenement lijkt dus in kwaliteit van de teams toe te nemen. Maar ook buiten de lijnen wordt er het nodige gedaan om het steeds beter en groter te maken. ‘Het wordt elk jaar groter, dat merk je ook aan het café. We organiseren heel veel, zo komt er een food plein’, aldus Duijs. ‘We doen een man of the match, regelen dus een tent en muziek. Mensen komen ook echt graag, die houden er rekening mee en dat zegt al genoeg. Het is gewoon één groot feest.

Kijk hier meer informatie.