ALKMAAR - De voetballounge van AZ Alkmaar gevuld met bruidstaarten, bruidsjurken, trouwpakken, trouwringen, live muziek en entertainment. Het zou voor Organisatiebureau NJOY de 8e editie worden van de bekende Trouwbeurs van Alkmaar in het AFAS Stadion, maar de evenementenbranche ligt plat. Ook de trouwbranche ligt helaas stil. Thessa Dudink-Latupeirissa is professioneel weddingmanager en initiatiefneemster van De Trouwbeurs Alkmaar. Dit jaar bestaat haar organisatiebureau 12,5 jaar. Zij had haar jubileumjaar heel anders voorgesteld. Wat een extra feestelijk jaar moest worden liep totaal anders. Een lege agenda en wachten op groen licht van de rijksoverheid.


Geen trouwbeurzen en bruiloften
“Het is verdrietig voor alle partijen in de trouwbranche. De toekomstige bruidsparen, de evenementenlocaties, de horeca, en de bruidsleveranciers. Het is zoals het is, maar natuurlijk doet het pijn. Als je gaat trouwen wil je als toekomstig bruidspaar inspiratie opdoen en genieten van de voorpret. Trouwen is een feelgood moment. Samen de liefde vieren, elkaar omarmen, met elkaar dansen, zingen, springen en herinneringen maken met je dierbaren. De pandemie en alle verstrengde maatregelen is echt het tegenovergestelde van dit alles. We wachten vol verwachting de pilots in de evenementenbranche af en hopen dat we de tweede helft van het jaar de draad weer mogen oppakken. Wij zijn er in ieder geval klaar voor en we staan te popelen tot we groen licht krijgen van Mark en Hugo. We blijven positief, denken in kansen, oplossingen en mogelijkheden. ”

Trouwbeurs Online bezoeken
Ondernemen is ook creatief zijn, helemaal in deze tijden. Bij de pakken neerzitten is geen optie voor NJOY. In de eerste lock-down heeft Thessa de “Trouwbeurs Online” opgericht. Een nieuw label in de trouwbranche die 24/7 is te bezoeken voor bruidsparen. Een online platform die vraag en aanbod samenbrengt. Een alternatief voor trouwleveranciers die zichtbaar willen blijven en een inspiratiebron voor bruidsparen die de digitale etalages van de bruidsleveranciers kunnen bezoeken.

Gratis Webinar Je bruiloft plannen
Maandelijks is er een gratis “Webinar Je bruiloft plannen” speciaal voor iedereen met trouwplannen. Bruidsparen kunnen hun vragen insturen en tijdens de Q&A krijgen ze antwoord op hun vragen. Op een interactieve manier kunnen bruidsparen terecht om hun valkuilen te bespreken en tips te ontvangen van professionals zodat zij met een goed gevoel verder kunnen met de organisatie van hun bruiloft.

Van Weddingplanner naar online Weddingcoach
Na 12,5 jaar Weddingplanner te zijn geweest heeft Thessa de knoop door gehakt en haar rol veranderd naar online Weddingcoach. Bruidsparen kunnen zelfstandig aan de slag, maar mochten zij ondersteuning nodig hebben van een ervaringsdeskundige dan kunnen ze aan de bel trekken en Thessa als adviseur inschakelen. “Het is leuk om te zien dat bruidsparen hier voor open staan. Tegenwoordig is een online meeting met mijn bruidsparen alweer heel gewoon geworden en net zo leuk! Beiden krijgen we er energie van in deze gekke tijden. Het is al treurig genoeg, we moeten elkaar in deze tijd juist helpen. Samen staan we sterk en laten we met elkaar het beste ervan maken. All you need is love! ” Aldus Thessa Dudink-Latupeirissa, eigenaresse van Organisatiebureau NJOY.

Meer informatie:

www.njoyparty.nl

www.trouwbeursonline.nl

www.trouwbeursalkmaar.nl