LANGEDIJK - Het programma is nog niet helemaal samengesteld. Oranje Activiteiten van Broek op Langedijk zijn nog druk bezig de puntjes op de i aan het zetten. De volgende festiviteiten worden alvast met je gedeeld. Rond de Broeker Koningsdag 2019 is het al volop gezellig op het Havenplein.

Vrijdag 26 April:

- The gala of the year

Ook dit jaar zijn alle basisschoolleerlingen van Broek op Langedijk van harte welkom op de Glitter & Glamour Kinderparty in de feesttent op het Havenplein. Verkleed jezelf dit jaar naar het thema ‘Cartoons & Animation’. Je kunt dus bijvoorbeeld als Donald Duck, Batman, Spiderman of Suske & Wiske. It’s up to you! Kaartverkoop in april 2019 (à € 1,00) via de basisschool.

- De nacht van de koning

Tijdens deze bijzondere avond viert Langedijk de Koningsnacht en maakt zich op voor de activiteiten van de Broeker Koningsdag, de volgende dag. Ook dit jaar is jouw bezoek zeker de moeite waard: er is sfeervolle live muziek en bovendien heerlijke hapjes. De feesttent op het Havenplein is perfect verwarmd – dus je avond verloopt meer dan behaaglijk. De Nacht van de Koning start om 20.30 uur – gratis entree.

Zaterdag 27 April:

- De optocht

Geen Koningsdag in Broek op Langedijk zonder een optocht. Op deze dag wordt met deze traditionele stoet het startsein gegeven aan alle activiteiten. Doe mee! Want er zijn fantastische prijzen te winnen!

-Dancedemo's

Op de Broeker Koningsdag geeft de dansschool 5SIX78 een spetterend optreden in de verwarmde feesttent op het Havenplein van Broek op Langedijk. De show begint net na aankomst van de optocht, om 12.30 uur.

- De zeskamp

Voor het achtste jaar in successie wordt De Zeskamp georganiseerd. Het Broeker Havenplein is het toneel waar diverse basisschoolteams het tegen elkaar opnemen om te strijden om de felbegeerde eerste prijs!

- De fietstocht

Ook dit jaar kunnen de fietsliefhebbers zich weer vermaken met een prachtige tocht door de omgeving van Langedijk. Een gezellige tocht die voor oud máár zeker ook voor jong erg leuk is.

- Feest op het plein

Op en rond het plein zijn tal van andere leuke dingen te zien en te doen. Zo zijn er diverse springkussens, zijn er leuke spelletjes (Zo kun je o.a. weer lopen over water in grote plastic ballen) en kun je prachtig worden geschminkt.

- Kerkelijk programma

Bezoek de feesttent op het Havenplein om dit speciale kerkelijke programma bij te wonen. Meer informatie over invulling en tijden binnenkort op deze website!

- Live muziek!

Op het Havenplein is er de gehele dag gezellige muziek. Zo zijn er optredens van diverse artiesten uit de regio. Het belooft weer een feest als vanouds te worden!

- Eten & Drinken

Tijdens de festiviteiten rond en op de Broeker Koningsdag zorgt Jim Groenland met zijn bedrijf JG Horeca er weer voor dat iedereen kan genieten van de lekkerste hapjes en drankjes.