OUDKARSPEL - 30 december komt The Chief optreden in Café De Knip. Aanleiding is het vijfjarig jubileum van het café. Een mooie mijlpaal voor Jeroen en Gudy Zegers, al wil het niet zeggen dat het een reden is om er een feestjaar van te maken. ‘Het wordt een gezellige middag/avond waarbij iedereen welkom is. Zoals het hoort.’ zegt Gudy.

In de tijd dat Jeroen en Gudy eigenaar zijn van het café uit Oudkarspel kregen zij al driemaal de titel ‘beste horecazaak van Noord-Holland’. Bij de laatste keer, afgelopen februari, werd het tevens benoemd tot ‘beste horecazaak van Nederland’.

Kroon op het werk
‘Het is de kroon op ons werk’, vertelt Gudy. Het kreeg de gouden tapknop en een Landelijk gouden fust. ‘Dit hebben we behaald door onze goede service en gastvrijheid. Maar ook door zelf altijd aanwezig te zijn en uiteraard kwaliteit te leveren.’ Wat ook kenmerkend is voor De Knip zijn de feesten die er zijn. Met gemiddeld drie per weekend weten mensen de horecatent veelvuldig te vinden. Hierbij kan worden gedacht aan koud of warm buffet, een borrel of een feest in de avond. Daarnaast biedt De Knip ruimte voor andere gelegenheden. ‘Er is van alles mogelijk. Er hangt hier een huiselijke sfeer, het ons kent ons gevoel is er’, zegt Gudy. Een jaarlijks terugkerend evenement is het ‘kool van het land’ feest. Het is een themafeest om te vieren dat alle kool van het land is.

Op naar de 10
Dat Café De Knip in binnenkort vijf jaar bestaat is voor Jeroen en Gudy Zegers niet speciaal. ‘Daar zijn we te nuchter voor. We moeten er hard voor werken en we gaan met hetzelfde enthousiasme en gedrevenheid naar de tien jaar.’

Café De Knip is op dinsdag vanaf 16.00 uur geopend. Van woensdag tot en met zondag gaan de deuren om 10.00 uur open en zijn er flexibele sluitingstijden. Echter op zondag sluiten zij om 22.00 uur.