OUDKARSPEL - Jeroen en Gudy Zegers van Café De Knip in Oudkarspel vielen gisteren dubbel in de prijzen. Zo wonnen ze niet alleen 'de gouden tapknop' voor het best getapte biertje van de provincie maar ook de prijs voor het beste restaurant/eetcafé volgens bierbrouwer Heineken.

Hoewel het echtpaar pas aan hun zesde jaar als horecaondernemers zijn begonnen is dit al de vierde keer dat ze de 'gouden tapknop' winnen. Eerder deze maand werd de ranking bekend gemaakt, dus ze wisten al dat ze een 'gouden tapknop' binnen hadden. De prijs voor het beste restaurant/eetcafé kwam echter als een grote verrassing.

Verrassing
"We waren echt verbaasd dat we nog een tweede prijs kregen", vertelt Gudy Zegers aan NH Nieuws. "Ik dacht eerst dat het een prijs was omdat we al vier keer de tapknop hadden gewonnen, maar toen bleek het opeens voor ons eetcafé te zijn."

Wat het eten van De Knip zo bijzonder goed maakt kan Gudy wel uitleggen: "Mensen komen van heinde en verre om onze saté en voor de biefstuk" De horecatijgers nemen geen genoegen met half werk. "Gastvrijheid en kwaliteit staat bij ons voorop" laat Gudy weten. "Ik zeg liever: 'Wacht heel eventjes, het is nu druk' zodat ik een goed product kan leveren, dan dat alles overhaast moet."

Daarnaast zorgen de prijzen er ook voor dat De Knip goed gevuld raakt. "Als mensen horen dat je een prijs hebt gewonnen maakt ze dat toch nieuwsgierig, dus het levert ook nog eens extra gasten op." lacht Gudy.