HEERHUGOWAARD/SINT PANCRAS - Maandenlang werd er naar uitgekeken en vanaf vanmiddag 12.00 uur is het zover. De terrassen in de horeca mogen weer open tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Toch springt niet elke horeca-ondernemer een gat in de lucht. Zo laten de uitbaters van Café De Swan in Heerhugowaard en van Sportcafé De Oostwal in Sint Pancras het terras voorlopig nog dicht.


Beide horeca-etablissementen voeren verschillende redenen aan om om nog niet mee te gaan in de versoepelingen zoals een week geleden aangekondigd. Bij René Rietbergen van Café De Swan aan de Middenweg in Heerhugowaard geven vooral de besmettingscijfers de doorslag. "Wij hebben besloten voorlopig nog niet open te gaan, gezien de maatregelen en de omvang van ons terras", zo liet men eerder deze wee weten op de eigen Facebookpagina. "Aangezien de cijfers nog niet gunstig zijn willen wij met dit besluit de zorg een hart onder de riem steken."

Mike Karels van Sportcafé De Oostwal in Sint Pancras heeft een heel andere reden om het terras voorlopig nog even dicht te houden. "Wij zijn bang dat we teveel gasten moeten teleurstellen. Onze gasten zijn vaak groepsmensen die van ongedwongen gezelligheid houden. Daarnaast zijn wij horeca-mensen en geen handhavers. Het gaat voor ons niet werken om alles en iedereen te controleren. Wij hopen van harte dat er voor onze gasten snel meer mogelijk is bij ons, zowel binnen als buiten. Tot die tijd vragen wij nog even om geduld en begrip."