LANGEDIJK - Na het succesvolle kerstcircus in Heerhugowaard, bracht Circus Sijm de winter door in zijn winterkwartier in Broek op Langedijk. Na enkele weken rust, vertrok het circus begin maart weer op reis.

Van 2 tot 6 mei komt Circus Sijm weer even naar ‘huis’, om voorstellingen te geven op het Geestmerambacht in Langedijk. Door wegenwerken staat het circus niet op zijn vertrouwde locatie, maar naast manege Beukers, op de Wagenweg.

Thuiskomen

“Optreden in Broek Op Langedijk voelt steeds weer een beetje als thuiskomen”, vertelt circusdirecteur Alex Sijm. “We hebben hier natuurlijk al vele jaren ons winterkwartier en werken hier tijdens de winter aan onze nieuwe show. Dat creëert natuurlijk een band, en we kijken er dan ook naar uit om onze nieuwe show aan de Langedijkers te presenteren.” Er zijn voorstellingen op 2 mei (15u30 en 19u00), 3 mei (15u30 en 19u00), 5 mei (12u30) en 6 mei (12u30).”Door wegenwerken staat de circustent echter niet opgesteld op de gewoonlijke locatie. We moeten uitwijken naar het terrein aan de Wagenweg in Oudkarspel, naast manege Beukers. Het circusterrein is ook bereikbaar via de N504”, verduidelijkt directeur Sijm.

Circus Sijm presenteert in haar blauw-gele tent de productie: “Vive Le Cirque”, een hommage aan 250 jaar circus. In speciaal ontworpen showkostuums met veel veren en glitters, brengen de artiesten een wervelende show. Zo zie je een ontroerend paardennummer, maar ook spierkrachtacrobatiek waar menig sportschoolbezoeker jaloers op zou zijn. De beroemde clown Yann Rossi, bekroond tijdens Circusfestival van Monte Carlo, blinkt uit in een combinatie van muziek en mimiek waarmee hij bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn.

In alles blijkt de gekozen maat van de kleine circustent juist groots te zijn. Want als toeschouwer ruik je de paarden die met pluimen voorbij galopperen en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Jongleurs, magiërs, trapezeartiesten en hoelahoepkunstenaars vormen samen een geheel. De voorstelling wordt afgesloten met een adembenemend scherpschietnummer.

Producent Sijm boekt succesnummers van circussen uit heel Europa. Daarin schuilt het gevaar van een samengeraapt programma, maar met een uitgekiende mix van lichtdesign, choreografie en muziek, laat hij de acts naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor voel je je bij hem te gast. Een welkome gast die proeft dat de kok en zijn team alles op alles hebben gezet om het de visite naar de zin te maken.

Kaartverkoop

Om het circus betaalbaar te houden voor iedereen zijn er zeer aantrekkelijke toegangsprijzen vastgesteld. Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt per entreebewijs slechts €14,00 (normaal €17,50 aan de kassa - ongeacht de leeftijd - 0 & 1 jaar gratis). De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.