ZUID-SCHARWOUDE - Een optreden van het Cohda Kwartet met een concertthema dat toegankelijk is voor alle oren: ‘Dingen die Swingen!’ Jazz-, klassieke- en wereldmuziek in één concert.

Het programma tijdens het concert beslaat een aantal eeuwen muziek; van William Byrd uit de zestiende eeuw tot jazzy stukken uit deze eeuw. Er klinken vele verschillende blokfluiten; van de kleine sopraanblokfluit van 30 centimeter tot één van de grootste; de contrabasblokfluit van bijna 2 meter! Op 24 juni worden alle leden van de blokfluitfamilie aan u voorgesteld. Eén ding hebben alle stukken gemeen; het zijn ‘Dingen die Swingen’; ieder op hun eigen manier.

Het Cohda Kwartet is spontaan ontstaan als een ad hoc kwartet voor een concert maar tijdens dat optreden hebben deze spelers elkaar helemaal gevonden in de liefde voor de blokfluit en het spelen in kwartetvorm en het krijgt dus een vervolg…een Co(h)da. De vier leden van het Cohda Kwartet; Marit Darlang, Lies van der Grient, Anneke Hoekman en Stephan Esmeijer, zijn professionele musici en bevlogen docenten. Zij geven les aan verschillende muziekinstituten én als zelfstandige hebben ze elk een eigen lespraktijk.

Het Cohda Kwartet speelt komende zondag 24 juni vanaf 15.00 uur in de Kooger Kerk, Koog 30, 1722 EM, Zuid-Scharwoude.