ZUID SCHARWOUDE - Zeg ‘accordeon’ en u denkt meteen aan volksmuziek. Niets is echter minder waar. Accordeonensemble Opus 2 o.l.v. Hans Barten staat bekend om zijn zoektocht naar vernieuwing.

Door zijn dwingend samenspel, muzikale zeggingskracht en speelse oorspronkelijkheid heeft het ensemble zich ontwikkeld tot een waar pleitbezorger van het accordeon en is het uniek in zijn soort. Het ensemble heeft veel optredens in binnen- en buitenland op zijn naam staan en werkt vaak en graag in interessante crossovers met andere disciplines.

Voor de titel “Compositions in Colours” is gekozen omdat componisten zich bij het schrijven van nieuwe werken voor dit ensemble lieten leiden door schilderijen van grote meesters. Zo wordt het werk “Accordeonistic” van Jense Meek uitgevoerd dat gebaseerd is op Compositie 10 van Piet Mondriaan.

John Franceschina liet zich bij het schrijven van “Vuurwerk” inspireren door Vincent van Gogh’s doek “Viering van de 14e juli in Parijs”.

Mede door de inzet van groot slagwerk is deze compositie een waar Vuurwerk!

John Franceschina verblijft momenteel in Nederland ivm met een nieuw geschreven opera voor het ensemble. Hij zal dan ook aanwezig zijn bij dit concert.

Het publiek is deelgenoot van een spannende demonstratie van virtuositeit en muzikale veelzijdigheid: Russische volksmuziek, sensuele bossa nova, seriële muziek, hedendaagse muziek die speciaal voor dit ensemble is geschreven: alles komt aan bod.

Het concert start om 15.00 uur

Entree: 10 euro
Reserveren kan via

www.alphenopus2.nl

.
Ook is er kaartverkoop aan de zaal vanaf 14.30 uur.