LANGEDIJK – De stichting Cultuurplein Langedijk werkt samen met de bibliotheek van Broek op Langedijk om de cultuur in de gemeente Langedijk samen te brengen. Vanuit die samenwerking komt een nieuw festival tot stand in 2020!


In juni 2017 en juni 2018 hebben er twee edities van het evenement Cultuurplein Langedijk plaats gevonden. Twee succesvolle edities waarbij alle verenigingen van Langedijk de kans kregen om zich te laten horen en zien. Na deze twee edities heeft de organisatie besloten om het anders aan te pakken. Het leek de organisatie namelijk een mooie uitdaging om het evenement nog groter te maken. Hiervoor krijgt de organisatie hulp van Lief Langedijk.

Om het evenement groter te kunnen maken, zijn er de afgelopen periode een aantal belangrijke stappen genomen. Ten eerste is de organisatie een stichting geworden onder de noemer; Stichting Cultuurplein Langedijk. Daarnaast heeft de stichting contact gezocht met de bibliotheek van Langedijk. Wij kunnen melden dat er mooie samenwerking tot stand is gekomen waarbij wij de uitdaging aangaan om in juni 2020 een groots evenement te gaan organiseren waarbij alle vormen van cultuur zich kunnen laten zien, horen en zelfs kunnen gaan samenwerken. Wat ook erg leuk is, is dat er een prijs uitgereikt gaat worden voor de vereniging die de beste prestatie gaat laten zien. Hier wil iedereen toch bij zijn??

Het evenement zal zaterdag 13 juni 2020 plaats vinden op het Broekerplein in Broek op Langedijk. De naam van het evenement is ‘Swiet festival’. Swiet is Westfries voor het woord: prachtig. Een prachtig festival om aan deel te nemen met jouw vereniging. Ben je enthousiast geworden? Hou de berichtgeving in de gaten. Wij zullen steeds meer van ons gaan laten horen. Voor vragen kun je contact opnemen met de stichting: cultuurpleinlangedijk@outlook.com of met de bibliotheek: tdevries@bibliotheeklangedijk.nl

Je zult begrijpen dat een festival enthousiaste vrijwilligers nodig heeft. Heb jij interesse? Neem dan contact met ons op!