WAARLAND - Ben je deze herfstvakantie op zoek naar een leuk uitje in de buurt en nieuwsgierig naar de kleuren, geuren en vlinders van de tropen? Breng dan een bezoek aan Vlindertuin Vlindorado in Waarland.

In dit overdekt vlinderparadijs geven de vlinders, vogels en exotische bloemen en planten je een idee van de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. Tussen de bloeiende planten fladderen de meest bijzonder gekleurde vlinders in allerlei soorten en maten op zoek naar nectar en fruit. Ook de grote volière met (sub)tropische vogels is een lust voor het oog en maken de tuin, samen met de vissen en schildpadden, tot een echte natuur beleving.

In de tuin staan educatieve bordjes en veel informatie over de vlinders en vogels en bij de entree kan een fotokaart meegenomen worden zodat jong en oud zelf op zoek kunnen gaan naar de meest voorkomende soorten. Ook is er een gratis speurtocht waarbij kinderen zelf kunnen ontdekken hoe de vlinders en vogels leven, wat ze eten en hoe ze zich voortplanten. Hierdoor is het bezoek aan Vlindorado niet alleen een leuke, maar ook een leerzame ervaring. Als je geluk hebt kan je zelfs een vlinder geboren zien worden in de ‘poppenkast’.

Vlindorado is van maandag t/m zaterdag open van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 12 november is Vlindorado voor een aantal maanden gesloten.

Kijk voor meer informatie op www.vlindorado.nl