ALKMAAR - Een concert van Danny Vera wat gratis toegankelijk wordt georganiseerd in het kader van de Europese Kampioenschappen Wielrennen die van 7 tot en met 11 augustus zullen plaatsvinden in Alkmaar is binnen mum van tijd uitverkocht.

Het optreden in Podium VIctorie op vrijdag 9 augustus werd woensdagmiddag om 15.00 uur via social media verspreid door het Alkmaarse poppodium. Hierin meldde Victorie dat men trakteerde en dat de kaarten online via de reguliere manier konden worden besteld zonder verdere kosten.

Nadat onze redactie dezelfde avond rond 20.30 uur nog eens een kijkje nam op de website bleek het concert al volledig uitverkocht te zijn.

De Middelburgse singer-songwriter Danny Vera, meest bekend om zijn onderscheidende Americana sound, werd geboren in 1977 en schrijft al sinds zijn tienerjaren liedjes over het leven, de liefde en de dood. Gepositioneerd als een getatoeëerde, zachtaardige outsider heeft Vera de afgelopen jaren de harten van het Nederlandse publiek weten te veroveren. De Americana-zanger begon ooit in de kroeg, groeide gestaag door naar de grote zalen en festivals en kreeg landelijke bekendheid door zijn optredens als huisband van Voetbal International op RTL7 (nu op Veronica). In het voorjaar van 2019 scoort Danny Vera zijn eerste nationale hit met zijn nummer ‘Roller Coaster’. De song werd benoemd als Topsong bij Radio 2, Alarm Schijf op Qmusic en Harde Schijf op radio538 en bereikte de toppositie op iTunes.