ALKMAAR – De iconische meidengroep Sister Sledge bestormde in de jaren zeventig wereldwijd de hitlijsten met grote hits als 'We Are Family', 'Lost In Music' en 'He's the Greatest Dancer'. Op 21 juni komt disco royalty Sister Sledge een indrukwekkende liveshow verzorgen in de grote zaal van Podium Victorie.

Zussen Debbie, Joni, Kim and Kathy komen uit een muzikale familie. Als dochters van actrice Florez Sledge, Broadway tap dancer Edwin Sledge en kleindochters van gerespecteerd opera zangeres Viola Beatrix Williams aan creativiteit en inspiratie geen gebrek! Het zangtalent van het viertal bleef niet onopgemerkt en al snel volgden optredens op diverse podia. Aanvankelijk luisterde de meidengroep naar de naam Mrs. Williams Granddaughters. Tot ze op een avond per ongeluk werden aangekondigd als ‘The Sisters Sledge’. Deze naam lag goed in het gehoor en Sister Sledge was een feit.

Hoewel een muzikale carrière in het verschiet lag, kozen de zussen ervoor om naast alle optreden ook hun universitaire studies te voltooien. Successen werden reeds geboekt in het buitenland en met het uitkomen van het baanbrekende album ‘We Are Family’ eind jaren 70, werd Sister Sledge definitief op de wereldkaart gezet. Het album werd geproduceerd door niemand minder dan Nile Rodgers en Bernard Edwards van Chic. De nummers ‘We Are Family’, ‘He’s The Greatest Dancer’, ‘Lost in music’, ‘Thinking of You’ and ‘All American Girls’ werden stuk voor stuk legendarische dansvloer klassiekers.

De twee zussen Debbie en Kim hebben een uitstekende live reputatie. Ze worden vergezeld door topmuzikanten en staan bekend om hun indrukwekkende shows. Aan deze show zit bovendien een Alkmaars randje: Debbie Sledge heeft enige tijd in Nederland gewoond en deze show is extra speciaal voor haar omdat zij naaste familie in Alkmaar heeft wonen. Disco schoenen aan en gaan!

Meer info en tickets:
Het concert van Sister Sledge vindt plaats op 21 juni. Tickets voor deze avond kosten €47,60 en zijn te bestellen via de website www.podiumvictorie.nl of aan de kassa (à €48,50) tijdens openingstijden.

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00
www.podiumvictorie.nl