ZUID-SCHARWOUDE - Op zondag 11 november 2018 zal de landelijk bekende Ierse Swingfolkband UNICORN wederom een prachtig Iers concert verzorgen in de Kooger Kerk , Koog 30 te Zuid Scharwoude (www.koogerkerk.nl) . Entree : 13,- euro/ pp.

Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.

Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt inmiddels al 23 jaar het kloppende hart van Unicorn. Om hen heen fladderen leadzangeressen Betty Borstlap en Jolanda Traarbach, en de violistes Martine Nijenhuis en Erna Sommer. Stuk voor stuk professionals met een conservatoriumachtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus. De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek. Het zal dus een aanstekelijke zondagmiddag worden met folk en fun in de Koogerkerk te Zuid Scharwoude.

UNICORN is een bekende naam in de folkwereld en behoort tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. Ook internationaal is de band een veel gevraagde act op zomerfestivals (o.a. Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Polen). In de Koogerkerk treedt de band jaarlijks op met veel succes. De band treedt standaard in een vierpersoonsbezetting op en zal in de Koogerkerk dit jaar met zangeres Betty Borstlap en violiste Erna Sommer (beiden uit de omgeving van Zuid Scharwoude) aantreden naast de vaste basis John Kuiper (gitaar) en Martien Tijburg (accordeon) . Komt allen!

Reserveren geniet de voorkeur om zeker van een plaats te zijn .
Dit kan via koogerconcerten@ziggo.nl / unicorn@hetnet.nl of via de website :www.unicornmuziek.nl

Wij zien U graag op zondagmiddag 11 november 2018 in de Kooger Kerk,
Koog 30, Zuid Scharwoude
Aanvang 12.00 uur ;Einde : ± 14.15 uur
Entrée : € 13,- /pp

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=umteqpf30zM en www.unicornmuziek.nl voor een indruk van de band.
Kaarten zijn op de dag van het optreden ook vanaf 11.30 uur bij de ingang verkrijgbaar.