ALKMAAR - "Jett Rebel in optima forma" schreven wij een klein jaar geleden in ons dagblad nadat wij de Super Pop Tour hebben aanschouwd in het Alkmaarse poppodium. Terwijl wij toen al uiterst positief waren over de energieke entertainer en zijn band overtrof hij zichzelf donderdagavond tijdens zijn nieuwe tour in hetzelfde Victorie.

De Haagse zanger komt graag in het Alkmaarse poppodium en laat dat ook enkele keren duidelijk weten. Hij roemt het pand, de service en het enthousiaste publiek, balt enkele zijn vuist in de lucht om "VICTORIE" uit te schreeuwen. Diezelfde victorie komt hem en zijn band ook toe want met de nieuwe tour "7 Cities 7 Tours" lijkt men definitief aan alle onzekerheid een einde hebben gemaakt. Die onzekerheid was in het verleden trouwens al nimmer zichtbaar tijdens de live-shows want wie Jett Rebel live ziet krijgt altijd waar voor z'n geld met shows van drie tot vier uur lang waar de energie vanaf spat. Jett Rebel blijkt in de paar jaar die men nu actief is in het vaderlandse live-circuit nog steeds groeiende. Als band maar ook zanger Jelte Tuinstra maakte een geweldige ontwikkeling door als zanger, gitarist, entertainer en zelfs als danser met enkele verrassend sterke "moves"

Funky
Met de tour en het nieuwe album "7" laat Jett Rebel duidelijk weten welke kant het op wil. Het album is van het begin tot het eind boeiend met enkele muzikale pareltjes en met de livetour heeft de band niet veel tijd nodig om de menigte in extase te krijgen. In Alkmaar gebeurde dit al vlug door te starten met de hit "Amy" die gelijk gretig wordt opgezogen door het publiek. Met "Again", "Can't Let Me Down" , "Good Boy" en "Perfect Lady" klonk vervolgens een zeer funky vervolg waarin wij onder meer invloeden van grote funklegendes als Prince en Sly Stone menen te herkennen.

Behalve het roemen van het Alkmaarse poppodium praat Tuinstra niet zoveel tijdens zijn shows en gaat het boven alles om muziek maken en het hebben van "fun". Wat volgt is een mix van nummers van al zijn albums inclusief de nieuwe tracks met "Should Have Told You" en "All The Way"als enkele van de vele hoogtepunten. Na een verkleed partijtje waarbij de grijs/roze joggingbroeken, inclusief witte Nike's door de hele band worden verruild voor een lichtblauwe jeans, wit t-shirt en All Stars knalt men nog een paar uur verder. De All Stars zijn echter niet aan Tuinstra besteed die de rest van de show blootvoets doet.

Timing
Na twee nummers in een driemansformatie te hebben volbracht, "Devious Child" en "Lucky Boy" wordtt de band weer compleet gemaakt en voelen zij elkaar qua timing perfect aan waarbij een ieder zich ook nog solo kan etaleren. Men werkt naar het einde toe met de oude hits "Tonight" en "Dou You Love Me At All" en een magnifieke versie van "It's Cruel" Na bijna drie uur is het echter nog niet over en volgt nog eens een toegift die zijn weerga niet kent met achtereenvolgens "Dance Underneath The Sheets" en "Stick Together" om als slotstuk het toch al euforische publiek nog eenmaal gek te maken met de vijf jaar oude hit "Louise".

Na drie uur, 10 minuten en liefst 28 tracks hebben Jett Rebel en de menigte het geweldig naar de zin gehad in het sfeervolle Victorie, en mocht men er een traditie van maken om jaarlijks naar het Alkmaarse poppodium te komen dan willen wij daar zeker deel van uitmaken.