ALKMAAR – Podium Victorie heeft dit jaar een aantal fantastische vrouwelijke artiesten staan die elk in hun eigen genre grote namen zijn met o.a Kim Wilde, Wende, Glennis Grace en natuurlijk Sister Sledge.

GLENNIS GRACE 17 MEI
In 2018 heeft Glennis Grace letterlijk en figuurlijk haar grenzen verlegd door de finale te behalen van America’s Got Talent. 2019 is het jaar waarin de Amsterdamse zangeres nog meer van zichzelf laat zien met een nieuwe clubtour, mét eigen band: nog toegankelijker, nog meer eigen muziek, nog meer Glennis.

SISTER SLEDGE 21 JUNI
De zussen bestormden de wereldwijde hitlijsten met tophits als 'We Are Family', 'Lost In Music', 'He's the Greatest Dancer' en 'All American Girls' in de jaren zeventig. Sister Sledge verkocht meer dan 15 miljoen platen en heeft meer dan 100 awards in ontvangst mogen nemen. Het baanbrekende album ‘We Are Family’ kwam eind jaren zeventig uit en is door niemand minder dan Nile Rodgers en Bernard Edwards van Chic geproduceerd. Dit was het album dat internationaal de hitlijsten bestormde en zo werden de zussen een wereldwijd begrip.

WENDE – ROOFTOP SHOW 30 AUGUSTUS
Vorig jaar stond Wende met haar project 'MENS' in een uitverkochte grote zaal van Victorie. Ze gaf een indrukwekkende show met bloedspannende electrobeats en openhartige, breekbare liedjes. Nu keert ze terug voor een exclusieve Rooftop Show. Singer-songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer, huiskunstenares bij Koninklijk Theater Carré; Wende is het allemaal en helemaal. Met haar scherpzinnige eigen stem en gezonde hekel aan hokjes en trends vertelt ze verhalen op het snijvlak van wie en waarom.

KIM WILDE 17 NOVEMBER
The Princess of Pop schreef in de jaren tachtig maar liefst vijftien Top-40-hits, waaronder onverwoestbare klassiekers als Kids In America, Cambodia, Chequered Love en Never Trust A Stranger. De jaren negentig bracht Wilde voornamelijk tuinierend door, maar in 2003 maakte ze samen met de Duitse zangeres Nena een gigantische comeback met de tweetalige hit Anyplace, Anywhere, Anytime. Wilde treedt nog steeds op en doet dat met onvermoeide kracht en plezier.


Meer informatie vind je op podiumvictorie.nl