LANGEDIJK - De Langedijker Vrachtwagentour is een rit met vrachtwagens (alleen motorwagens en trekkers) voor mensen met een beperking door Langedijk en omgeving. In eerste instantie opgezet als éénmalig evenement ter gelegenheid van het 925-jarig bestaan van Langedijk, nu inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement doordat er zowel van chauffeurszijde alsmede door de deelnemers werd gevraagd om het weer te organiseren.

Het begin en het eind van de rit is bij "Kuiper Transport" aan de Daltonstraat te Heerhugowaard, die zij bereid hebben gevonden om haar faciliteiten ter beschikking te stellen. Het maximum aantal vrachtwagens is gesteld op 100, aangezien er anders een groot probleem ontstaat voor wat betreft het parkeren.

De datum voor de volgende - alweer de 14e - editie is: zaterdag 8 september 2018.

Esdégé Reigersdaal en Philadelphia verzorgen de inschrijving van de deelnemers. Als u echter thuis woont, een beperking heeft en graag mee wil rijden, neem dan even contact op via het contactformulier.

Om dit alles te kunnen organiseren is er veel geld nodig en danken zij hiervoor hun sponsoren, alle transportbedrijven die belangeloos hun voertuigen ter beschikking stellen en natuurlijk de chauffeurs en andere vrijwilligers. Want zonder hen zou dit evenement niet kunnen plaatsvinden.

Langedijker Vrachtwagentour is aangesloten bij de OSC (Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten).

Zou u na het lezen van dit bovenstaande ook willen sponsoren, dan helpt u weer een handje mee, want zonder financiële hulp kan er natuurlijk niets.