ALKMAAR - Na jaren aan spectaculaire live-shows en zelfs een voorprogramma voor Prince vinden de zusters Klemann het hoog tijd om stil te staan bij een indrukwekkende mijlpaal. Vijfendertig jaar in het vak is niet niks, dus dat moet gevierd worden. Met dat in het achterhoofd pakt Loïs Lane uit met een bijzondere clubtour: 35 Years As One.

Succesformule
Het begon allemaal tijdens de Grote Prijs van Nederland in 1985, wanneer Monique aan haar zus Suzanne vraagt of ze haar band wil versterken. Het oorspronkelijk éénmalige optreden maakt zoveel indruk dat Warner Music ze niet lang daarna een platencontract aanbiedt. Vanaf dat moment gaat het hard. De band blijkt een succesformule en behaalt over de jaren meerdere platina albums en scoort verschillende hits als ‘Amsterdamned’, ‘It’s The First Time’ en ‘I Wanna Be’. Hun successen leiden tot een samenwerking met Prince, die het in 1992 uitgekomen nummer ‘Precious’ deels produceert. De rest doen ze zelf, want hun eigen stijl staat altijd op de eerste plaats.

Hedendaags geluid
In vijfendertig jaar tijd is er genoeg ruimte om te experimenteren met eigenheid. Loïs Lane heeft inmiddels dan ook een vrij diverse discografie op de naam staan. Ook dat was volgens de zangeressen het uitlichten waard, aangezien ze besloten om een van hun grootste hits ‘It’s The First Time’ eens in een ander jasje te gieten. Op 8 oktober kwam de single opnieuw uit, dit keer met een fris, hedendaags geluid dat volledig thuishoort in 2021. De release is een mooie omsluiting van de tour die op de planning staat.

De grootste hits staan centraal in een show die verder bol staat van persoonlijke verhalen en opwindende anekdotes. Samen met een live band serveren ze een uitgebreide mix van zowel oud als nieuw werk. Na al die jaren leeft hun muziek namelijk nog steeds voort en klinken ze nog even fris en oorspronkelijk.

Tickets en info
Tickets kosten €28 en zijn verkrijgbaar op podiumvictorie.nl.