ALKMAAR - De Dijk: wie kent ze niet? Na meer dan 35 jaar staat de band nog altijd met onverminderde passie en oprechtheid op de planken. De band is in dik drie decennia uitgegroeid tot een stomende, welhaast Amerikaanse soulmachine. In 2010 leidde dit tot een bijzondere, dikverdiende samenwerking met Solomon Burke.

De bevlogen muzikanten vormen tevens een hechte vriendenclub, met als kern zanger Huub van der Lubbe, zijn broer en bassist Hans van der Lubbe, toetsenist en gitarist Pim Kops, gitarist Nico Arzbach en drummer Antonie Broek. Van de hausse aan Nederlandstalige groepen van de vroege jaren tachtig is De Dijk altijd actief gebleven, zowel op het podium als in de studio. Door de jaren heen brengen ze een unieke combinatie van Nederlandstalige teksten en muzikale invloeden uit vele windstreken, van Amerikaanse rock, blues en soul tot Franse chansons.

De muziek van De Dijk heeft de tand des tijds moeiteloos doorstaan en na meerdere uitverkochte shows keren ze in november terug naar Alkmaar om een prachtige live show neer te zetten in de grote zaal van Podium Victorie.

De Dijk doet op zaterdag 16 november Podium Victorie aan.
Let op: de kaartverkoop voor de De Dijk start op 01-05 om 10:00!