ZUID SCHARWOUDE - Ook dit jaar wordt Koningsdag weer een feest voor jong tot oud in Zuid Scharwoude.

Zie hieronder het overzicht

9:30 uur 7de Langedijker Oldtimerrit

In navolging van het succes van de voorgaande jaren rijden we vandaag de 7de Langedijker Oldtimerrit. Heeft u een Young- of Oldtimer, dan mag u dit niet missen.

Ook dit jaar willen we u vragen of u plaats heeft in uw voertuig voor een bewoner van

“De Bosgroet” of “Oosterheem”. Dit zijn mensen met een verstandelijke beperking die u een onvergetelijke dag kunt bezorgen.

De locatie van samenkomst en de finishplek staan vast, de route is bekend en het mooie weer is gereserveerd. Kortom: de organisatie heeft zijn best gedaan.

En nu de deelnemers nog!

U kunt zich voor de 7de Langedijker Oldtimerrit inschrijven via onze website www.oczs.nl, voor 23 april a.s. Voor deelname dient uw auto 25 jaar of ouder te zijn.

De automobielen staan weer opgesteld op het terrein bij De Binding in Zuid-Scharwoude. Hier zijn de auto’s te bezichtigen. Voor de deelnemers is de koffie bruin om 9.30 uur en de oranjekoek staat voor u klaar. De start vindt plaats vanaf 10.30 uur, dus kom op tijd! Na afloop is er nog gelegenheid om de automobielen te bezichtigen onder het genot van een Oranjebitter of frisdrankje.

10.00 - 11.30 uur *NIEUW* Spelletjesparcours met SPIJKERBROEK HANGEN *NIEUW*

Nieuw dit jaar: een spelletjesparcours aan de Koog naast de Schelvis met als hoogtepunt: SPIJKERBROEKHANGEN!! Wie wordt er kampioen en wint één van de leuke prijzen!!

Voor alle leeftijden: jong en oud! Inschrijven is niet nodig. Een scorekaart is af te halen bij de kraam op het parcours. Er is een koffie/thee/limonadekraam en bij een volle scorekaart staat er iets lekkers voor je klaar.

Dus kom naar de Koog in Zuid-Scharwoude naast de Schelvis en wie weet wordt jij wel kampioen SPIJKERBROEKHANGEN!!

De prijsuitreiking is om 11.45uur.

Er is ook een springkussen aanwezig.

10.00 - 12.00 uur Muziekvereniging KADANS

De muziekverenigingen Kunst na Arbeid uit Zuid-Scharwoude en Apollo uit Noord-Scharwoude hebben om diverse redenen besloten om de krachten te bundelen en hebben daarom onlangs de nieuwe Muziekvereniging KADANS opgericht. Dit heeft ook gevolgen voor de optredens op Koningsdag. Dit jaar zal KADANS op 3 plekken in Noord- en Zuid-Scharwoude optreden, nl. bij het spelletjesparcours bij Café De Schelvis, bij Westervenne op het grasveld aan de Voorburggracht en bij De Tulp. KADANS hoopt op mooi weer, zodat zij een leuk optreden aan alle inwoners van Noord- en Zuid-Scharwoude kunnen brengen.

10.00 - 11.30 uur Clown Hoky Poky en kinderdisco in ‘De Schelvis’ ‘

Deze veelzijdige clown komt ons verrassen met zijn leuke grappen en grollen. Ook laat Hoky Poky de kinderen zien hoe handig hij is met ballonnen.

Zal het dit jaar allemaal goed gaan??

Dit wordt weer een interactieve ochtend voor alle kinderen van 2 t/m 9 jaar. Komt allen kijken, en mis het niet!!

Voor alle kinderen is er iets te drinken en iets lekkers te eten.

De zaal van ‘De Schelvis’ op de Koog 3 gaat open om 9.45 uur.

10.00 uur Koningsdagtoernooi

Jeu de Boules-vereniging Les Mille Îles organiseert op deze dag het KONINGSDAG-toernooi. Een toernooi, waaraan zowel wedstrijd boulers als recreatieve boulers kunnen deelnemen. Op het terrein van Les Mille Îles aan de Potjesdam 12 in Zuid-Scharwoude (naast de kinderboerderij) zal om 10.00 uur het toernooi beginnen. Na twee voorronden worden volgens de ranglijst de teams ingedeeld in poules, waarin een halve competitie zal worden gespeeld.

De kans is dan zeer groot, dat de recreatieve boulers bij elkaar in dezelfde poules komen met zodoende eerlijke kansen. In elke poule zijn er prijzen in natura voor de nrs. 1 en 2.

Door dit wedstrijdsysteem heeft 50 % van de deelnemers een prijs.

Het inschrijfgeld bedraagt € 6,00 p.p.

Op de wedstrijddag kan men zich vanaf 09.15 uur aanmelden.

Langedijker Pétanque Club Les Mille Îles, Potjesdam 12, Zuid-Scharwoude, 0226-315574.

Inschrijving via de website www.lesmilleiles.nl.

12.30 - 16.30 Demonstratie radiografisch bestuurbare modelspeedboten

Dit jaar zijn de leden van modelbootclub “de Branding” uit Alkmaar weer van de partij. Op een nieuwe locatie op het water langs de Oostelijke Randweg bij de Potjesdam in Zuid-Scharwoude, geven zij een doorlopende demonstratie van wat je zoal kunt doen met modelspeedboten. Dit wordt weer genieten voor jong en oud.

13.00 - 14.00 Verrassende puzzel-, doe- en wandeltocht voor jong en oud

Ontdek het mooie Langedijk op deze Koningsdag tijdens onze gezellige puzzelwandeltocht.

We starten dit jaar weer bij café ‘De Schelvis’. Duur wandeltocht ongeveer 1 ½ uur.

13.30 - 16.00 Springkussen / draaimolen / schminken / rommelmarktje

Om 13.30 uur staat het springkussen op het speelveld bij de Goudzeelt. Ook de kinderdraaimolen is weer van de partij. De kleintjes kunnen deze middag vrolijk worden geschminkt. Er is een spellencircuit waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Ook nodigen we de kinderen uit om mee te doen aan een rommelmarktje.

13.30 - 16.00 Springkussen / schminken / rommelmarktje

Voor het negende jaar achtereen wegens groot succes: lekker springen op het speelveldje bij de Buttersgroet (Mayersloot-West).

Met een springkussen en wat lekkers erbij maken we er een leuke middag van. Op het speelveld kun je prachtig worden geschminkt.

Ook nodigen we de kinderen uit om mee te doen aan een rommelmarktje.

16.00 uur Live Muziek in ‘De Schelvis’

In ‘De Schelvis’ staat vanaf 16.00 uur, KUUKS te spelen

Op de website van Oranjecomité Zuid-Scharwoude vindt u nog meer informatie: www.oczs.nl