HEERHUGOWAARD - De RADIONL Zomertoer, het jaarlijkse Nederlandstalige muziekfestival, viert dit jaar zijn 10e editie met een spetterend evenement dat plaatsvindt op de pittoreske locatie van IJsbaan 't Kruis in Heerhugowaard. Het festival is gratis te bezoeken door sponsoring van de gemeente Dijk en Waard en diverse ondernemers.


Het belooft een dag vol entertainment en plezier voor jong en oud op zondag 2 juli vanaf 12.00.

Een van de opvallende kenmerken van de RADIONL Zomertoer is dat het gratis toegankelijk is voor iedereen. Dit betekent dat muziekliefhebbers en gezinnen zonder enige drempel kunnen genieten van een dag vol Nederlandstalige muziek en vermaak. Het festival heeft een gevarieerd programma samengesteld met optredens van maar liefst 26 bekende Nederlandse artiesten!

Vanaf 12:00 uur zullen er live optredens zijn van onder andere:

René Froger, Tino Martin, Frans Duijts, Django Wagner, Peter Beense, Donnie, Samantha Steenwijk, John West, Monique Smit, Wesly Bronkhorst, Vinzzent, Pascal Redeker, Senna, Danny Froger, Gebroeders Ko, Jeffrey Kuipers, Helemaal Hollands, Yves Berendse, Ronnie Ruysdael, BENR, Jaman, Bastiaan Ragas, Rutger van Barneveld, Sven Versteeg, Maxim Froger en Joost de Vries.

Om de toegankelijkheid verder te vergroten, zal er een shuttle bus rijden van de firma Van Diepen’ vanaf station Heerhugowaard naar de IJsbaan, zodat bezoekers gemakkelijk en comfortabel kunnen reizen. Deze service zorgt ervoor dat iedereen uit heel Nederland de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan de feestelijke sfeer van de RADIONL Zomertoer, zelfs als ze geen eigen vervoer hebben.

Naast de geweldige muzikale line-up en optredens, biedt Zomertoer ook kinderactiviteiten om ervoor te zorgen dat jonge festivalgangers zich geen moment vervelen. Er staat een zweef, kinderschminken en tattoos en er is een speeltuin zodat ook de kleintjes een leuke dag kunnen beleven.

We zijn verheugd om ons 10-jarig jubileum te vieren en een gratis festival aan te bieden waarbij iedereen welkom is, aldus Andre Gongrijp (Stichting Zomertoer). “Met geweldige artiesten, een prachtige locatie en activiteiten voor het hele gezin, belooft de RADIONL Zomertoer een onvergetelijke dag te worden voor alle bezoekers."

Voor meer informatie over de RADIONL Zomertoer en het volledige programma kunt u terecht op de officiële website: www.zomertoerhhw.nl