LANGEDIJK - Op zondag 27 oktober treedt Riddles op in Dorpshuis De Geist. Vinkenlaan 7, 1834 GN Sint Pancras. Het concert begint om 15:00 uur. Entree gratis (maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). De eindtijd is rond 17:15.


Ergens in de loop van 2017 vonden een aantal muzikanten elkaar om Ierse muziek te gaan maken. Fris van de lever, want geen van hen had enige ervaring op dat gebied. Het eerste echte optreden vond plaats in Het oude Gemaal in Heerhugowaard ter gelegenheid van de opening daarvan na een grote verbouwing, Sindsdien heeft Riddles een tour gemaakt door West Friesland met onder andere optredens in Sint Pancras, Ursem, Heerhugowaard, De Goorn en Spierdijk.

De mannen van Riddles brengen met hun zessen om precies te zijn vierhonderdendrieendertig jaar levenservaring mee en voor een groot deel is dat inclusief muzikale ervaring. Nog steeds zijn zij op vele fronten actief, van fanfare tot dweilorkest, van oude stijl jazz tot coverband. De invloeden daarvan zijn terug te horen in de muziek van Riddles.

Ierse liedjes vertellen een verhaal, geënt op de Ierse geschiedenis. Over oorlog, armoede, heimwee, zeevaart, maar natuurlijk ook over liefde, helden en legendes. Ierse liedjes bevatten dan ook veelal alle ellende die een mens maar kan overkomen, treurigheid ten top, maar op de een of andere manier roepen zij juist een sfeer van vrolijkheid op. Concerten van Riddles worden dan ook al gauw een feestje.