ALKMAAR - In 2019 een jubileum jaar, tien jaar Alkmaar Pride. En dat het nog steeds nodig is om actief uit te dragen dat je trots mag zijn op wie je bent, en lief mag hebben wie je lief wil hebben blijkt maar weer na de recente en terechte ophef over de Nashvilleverklaring.

Nog steeds is met betrekking tot de accepattie van LHBTQI-ers lokaal en wereldwijd nog veel om voor te vechten. Zo is het zelfmoord cijfer onder LHBTQI-jongeren bijvoorbeeld vijf maal hoger, en is het in 74 landen nog strafbaar om te houden van wie je wilt.

Om de diverse kleuren van onze Alkmaarse en regionale community zichtbaar te maken viert Alkmaar Pride ook in 2019 weer een afwisselend en maatschappelijk programma. Want hoe kleurvol en divers is onze samenleving, laten we die verschillen vieren. Celebrate pride!

Dit jaar staat het programma van donderdag 23 mei t/m zondag 26 mei weer bol van de activiteiten.

Donderdagavond openen we de roze vierdaagse met de wethouder diversiteit en de voorzitter van het COC Noord-Holland Noord. In het stadhuis wordt deze avond de regenboogvlag uitgehangen. Er zijn diverse roze films, meezing middag in café Bruintje, weerbaarheidstraining van Tijgertje i.s.m. Roze in Blauw in buurthuis De Eenhoorn, karaoke in café ‘t Hartje, bingo in café Sowieso, drag queen contest in Spotlight, roze tennis wedstrijd, een regenboog wandeling, roze shoppingnight door de hele stad en nog veel meer. En de vele activiteiten zijn bijna allemaal gratis toegankelijk. Zaterdag 25 mei is het hoogtepunt van de Alkmaar Pride, de grachtenparade en aansluitend een groots feest op het Waagplein met o.a. Roy Donders en Samantha Steenwijk. Meevaren met een eigen bootje kan in Alkmaar al vanaf 50 euro.

Iedereen is welkom!

Voor meer informatie, partners, inschrijving en het volledige programma: www.alkmaarpride.nl