ALKMAAR - Op vrijdag 25 mei 2018 een "must see" in Podium Victorie met de twaalfkoppige brassband Gallowstreet uit Amsterdam.

Gallowstreet, de enfants terribles van de Nederlandse blaasmuziek. Dit veelkoppige collectief speelde het afgelopen festival seizoen al op Dour, North Sea Jazz, Lowlands en Into the Great Wide Open. Gallowstreet weet waar het feest is en laat de menigte dansen, ook in het holst van de nacht. De sfeer die de band neerzet op festivals haalden ze naar de club met hun eigen avond Enter The Gallowstreet, waarvan de eerste twee edities uitverkocht waren.

Met Battleplan zoekt de groep naar nieuwe manieren om blazers en percussie te mengen. De saxofoonpartijen op Hattori verwijzen naar de Kung-Fu films waar de Wu-Tang Clan maar al te graag gebruik van maakt. Etna wordt geïnspireerd op drum ’n’ bass die zijn hoogtepunt beleefde in de jaren 90. Titeltrack Battleplan belicht een andere kant van de groep. Naast de grote, dynamische melodieën laat de band ook zien dat ze niet altijd hun overweldigende energie hoeven aan te spreken, dat het ook kan lonen om klein te beginnen en vervolgens los te breken wanneer het nodig is. Je zou bijna vergeten dat een brassband alles heeft ingespeeld.

Kijk hier voor tickets.